Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Recollits 772 quilos de deixalles als torrents de Valls

En la iniciativa van participar uns 800 alumnes d’onze centres educatius, repartits en 35 grups

| Actualizado a 12 mayo 2022 17:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Valls va organitzar una gran acció que, sota el lema Fem neteja als torrents!, preveu netejar espais naturals de la ciutat. La iniciativa, que formava part de l’acció comuna a tot Europa Let’s Clean Up Europe, i va mobilitzar els 11 centres educatius de primària i de secundària de la ciutat que formen part del Programa Escoles Verdes amb un total de 35 grups escolars i més de 800 alumnes de Valls. Aquest any l’alumnat que va participar al projecte va recollir un total de 772,705 quilos: 357,115 de rebuig, 206,235 de vidre, 164,97 d’envasos i, finalment, 44,385 de paper.

Els grups participants van fer sortides de neteja en varis recorreguts, majoritàriament a l’entorn dels torrents de Valls, i també en alguns camins del municipi. L’alumnat de cada grup, proveït dels corresponents materials de seguretat i higiene (guants i sacs) van recollir selectivament els residus que trobaven durant el recorregut. També fotografiaven i documentaven altres residus que no es poden recollir en aquesta acció, com la gran quantitat de tovalloletes humides que es poden veure en algunes localitzacions, o andròmines i residus de gran volum.

Durant tot el dia es va realitzar, al Pati, una acció col·lectiva de reflexió i de visualització dels residus recollits. Alhora, els serveis de neteja municipals van traslladar a aquest punt tots els residus recollits pels diferents grups, per tal d’agrupar-los en una acció de visibilització i denúncia dels mals hàbits d’una part de la ciutadania.

La reflexió

En arribar al Pati, els grups escolars van realitzar una activitat de reflexió, el resultat de la qual van penjar en uns expositors situats a la mateixa plaça. Aquestes reflexions dels infants i joves vallencs i vallenques van estar exposades al Pati al diumenge 8 de maig, per tal de que el conjunt pogués ser visitat per la ciutadania vallenca i servís també de punt de reflexió.

El principal objectiu de l’acció no és la realització de la neteja en sí, sinó la sensibilització dels i les escolars i de tota la ciutadania de la importància de tenir cura del nostre entorn i de la problemàtica que suposa l’abandonament de residus al medi. L’acte conjunt al Pati va voler ser un crit d’alerta i un punt de reflexió per tota la població que el va visitar, per tal de millorar la conscienciació de tothom en el respecte de l’entorn del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari