Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Recuperant la tradició del teatre al Pont d’Armentera des de fa 30 anys

El municipi vol recuperar la cultura teatral, i per això també el grup que hi havia ara fa un temps que està aturat

08 enero 2023 10:04 | Actualizado a 08 enero 2023 10:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«El Pont sempre ha sigut un lloc on hi ha hagut molta cultura de teatre». Així ho explica Joan Furné, un home que d’ençà que es va crear el grup de teatre la Nouvelle Troupe, hi forma part. Durant el 2023 l’entitat celebra els seus 30 anys, però ara en fa uns quatre aproximadament que està parat. Joan conta que «tota la vida hi ha hagut teatre. Però al llarg de la història s’han produït algunes interrupcions».

No volien deixar passar l’oportunitat de l’aniversari per tornar-se a posar en marxa. Per aquest motiu, la Vanessa Llagostera, que en el seu moment ja havia sigut membre de la Nouvelle Troupe, juntament amb altres components com la Glòria o el mateix Joan, van decidir posar-se a treballar. La Vanessa comenta que «feia temps que ens volíem tornar a ajuntar tots. Era una pena que es perdés, ja que en el seu moment havíem suat molt, i fins i tot havíem arribat a aconseguir comprar material». Reconeixen que temps enrere s’havia fet algun intent de muntar una obra, però finalment no havia prosperat.

Els assajos començaran aquests dies, i tenen la intenció d’estrenar l’obra a la primavera

La Vanessa es mostra molt engrescada, igual que la regidora de l’Ajuntament, Teresa Alemany, però el més vetarà ho intenta veure amb més serenitat. Furné diu que «ho estem intentant, ja tenim director per fer una nova obra, hem aconseguit més gent, però a veure si hi ha el compromís suficient per assajar i poder estrenar la creació que volem dur a terme».

La joventut és la clau

Tot i ajuntar-se persones que ja havien format part de la Nouvelle Troupe fa un temps, també s’han dedicat a buscar nous components. La regidora afirma que «hem fet crides, pregons, ho hem difós per xarxes socials, i ens hem anat movent perquè es convertís en una realitat». Les accions han provocat que hagi entrat gent jove. Ara són uns 12 components, i entre ells hi ha nouvinguts que mai havien fet res de teatre.

«És molt important que entrin persones joves, sobretot perquè el grup tingui continuïtat», així ho assegura la Vanessa. Alemany hi coincideix i apunta que «volem que els joves es quedin aquí, i que el seu dia a dia el facin al municipi. Per això iniciatives com aquestes són crucials, i ens agrada que s’acabin engrescant».

Un cop acabades les festes de Nadal ja es posaran a assajar. Que hi hagi nous components és bo, però també els farà treballar de valent, perquè han d’aprendre i conèixer com funciona tot. Per aquest motiu no es volen arriscar a anunciar quan estrenaran l’obra que muntaran pel 2023, però tenen el títol en ment. Són conscients que tot anirà en funció dels assajos, però volen, si pot ser, que el públic la pugui gaudir durant la primavera.

Recuperar la Nouvelle Troupe és una forma de commemorar els seus 30 anys, però igualment desitgen que la feina que ara estan realitzant, tingui continuïtat, i no hi hagi una altra època que no comptin amb persones per fer teatre al Pont d’Armentera.

Comentarios
Multimedia Diari