Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Redacció d’un directori de locals comercials buits de l’Espluga de Francolí

    L’objectiu és fomentar l’activitat, augmentar el nombre d’establiments oberts i realçar les possibilitats que ofereixen

    26 mayo 2022 17:34 | Actualizado a 26 mayo 2022 18:19
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’Ajuntament de l’Espluga, des de les regidories de comerç i promoció econòmica, presenten els resultats del cens de locals en desús, una eina que a finals d’any es convertirà en un directori amb l’oferta de locals buits disponibles al municipi. Després de treballar entre el 2020 i 2021 el projecte d’anàlisi de la situació del comerç, on es realitzà un cens genèric, enquestes ciutadanes i entrevistes a l’empresariat, ara i donant continuïtat al projecte, presenten els resultats del projecte per elaborar un cens de locals comercials buits al municipi i fomentar-hi l’activitat emprenedora.

    L’objectiu és fomentar l’activitat i donar continuïtat a la trama comercial urbana, augmentant el nombre d’establiments oberts i realçant les possibilitats que ofereixen els locals comercials que actualment estan en desús.

    Segons les dades obtingudes a través d’una empresa espluguina, la localitat compta amb 23 locals al mercat que estan buits (per llogar, en venda o traspàs). L’estudi previ, en concret, recollia un cens de 81 locals desocupats al municipi, 23 dels quals hi ha hagut un interès a ser comercialitzats, aquests la majoria es troben situats en la part central i antiga del poble dins el nucli urbà (52%) i la zona central (26%). També es recull que el 90% són eminentment antics, ja que superen els 15 anys, però en destaca que són locals on majoritàriament s’han acollit prèviament activitats (82% dels locals) amb lleuger predomini de l’activitat comercial sobre la de serveis.

    Pel que fa a les característiques dels locals, la majoria d’ells (87%) superen els 50 metres quadrats. L’equipament disponible en el seu interior és bàsicament el corresponent a aigua (74%), llum (68%), sanitaris (58%), en canvi, de forma menys destacada (per sota del 15%) es disposa de mobles, magatzems o neveres i la seva situació de local buit s’arrossega des de fa menys de 5 anys només en el 26% dels locals.

    Segons assenyala l’estudi i amb relació a l’accessibilitat són locals que tenen aparcament al mateix local o davant del mateix en la majoria de casos (70%) i s’ubiquen en carrers on es pot accedir en cotxe (86%). Pel que fa a l’accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda, només un 39% dels locals estan adaptats, patint la resta dificultats degudes a esglaons dins o fora del local. Respecte a la comercialització d’aquests, els propietaris plantegen com a opció principal el lloguer (57%), oferint en una mica més de la quarta part d’aquests locals, l’opció de compra posterior. En la pràctica totalitat dels casos (95%) el preu de sortida és negociable.

    Comentarios
    Multimedia Diari