Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reparats tots els desperfectes causats per la riudada del 2019 a l’Espluga de Francolí

S’ha restituït la zona d’esbarjo i parc fluvial, l’entorn de la zona del safareig de la Font Baixa i de la plaça de la Font Baixa

| Actualizado a 22 mayo 2022 08:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, acompanyada per l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal Minguella, i representants del consistori, van visitar les obres de la zona d’esbarjo del parc fluvial i el seu entorn. La trobada tenia com a objectiu avaluar l’estat d’execució de les obres d’arranjament que s’han dut a terme al llarg dels darrers mesos en diferents punts per resoldre els desperfectes que el temporal DANA l’octubre del 2019. Les obres que s’han dut a terme han estat les de restitució total de la zona d’esbarjo i parc fluvial, l’entorn de la zona del safareig de la Font Baixa, l’àrea que va de la plaça del Mil·lenari al Pont de la Palanca, l’entorn de la plaça de la Font Baixa i l’arranjament de camins. La suma de totes les obres ha ascendit a 713.517,71 euros.

Les principals obres han estat a la zona d’esbarjo del parc fluvial, on s’ha restituït els usos que hi havia abans de la riuada però amb modificacions. S’ha creat una zona de lleure i passeig i també s’ha dotat com a zona de pícnic, ja que s’han remodelat les marquesines metàl·liques i es col·locarà un mòdul sanitari amb bany adaptat i tres unisex. Donat que la restitució del parc infantil, que la riuada va fer desaparèixer, no es podia ubicar al mateix lloc, els elements de joc infantil s’han ubicat a l’illa central de la rambla de Lluís Companys.

La Font Baixa

A la zona del safareig de la Font Baixa s’ha netejat i s’ha condicionat l’espai del camí de les escales, també s’ha refet el mur de contenció de pedra amb baranes de fusta, similar a les que hi havia abans de la riuada. També s’han restituït les lluminàries del camí i s’ha fet la pavimentació del camí amb formigó armat seguint el pendent natural. A tocar del pont de la Font Baixa i al pont de la Palanca, s’han executat feines de neteja d’espais, moviment de terres, adequació dels parterres de la zona de l’Oficina de Turisme amb paviment de formigó imprès i plantació de gespa natural. També s’ha condicionat l’interior de la rotonda de la Font Baixa, amb plantació arbustiva i reg.

Entre d’altres actuacions que s’han portat a terme, n’hi ha que no s’han pogut restituir davant la impossibilitat de què l’ACA no ha donat els permisos, ja que es tractava de zones inundables i és per això que no s’ha pogut restituir l’aparcament de caravanes, però sí que s’han fet moviments de terres i de condicionament de la zona. Tampoc s’ha pogut recuperar la zona amb els tallers d’excavació que en aquest cas s’han habilitat de nou a les cabanes gran i petita de les Coves de l’Espluga.

Un cop enllestides les obres de restitució de la riuada, l’Ajuntament, a mig termini, començarà la redacció de l’avantprojecte d’adequació de tot el tram urbà del riu Francolí. L’objectiu és tenir un plantejament urbanístic i paisatgístic d’aquesta zona, integrar-hi el traçat del Camí Blau del Francolí i plantejar la relació entre el riu Francolí i la Cova de la Font Major. Amb tot això s’haurà de contemplar la millora de l’espai fluvial, el condicionament dels espais de passeig i lleure, el futur del solar que ocupaven les construccions desaparegudes per la riuada i el plantejament de zones d’aparcament.

Comentarios
Multimedia Diari