Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Restableixen la circulació ferroviària a Vilaverd després del descarrilament de dijous passat

Els tècnics han treballat de forna ininterrompuda durant 68 hores per reparar danys en la infraestructura

| Actualizado a 03 mayo 2022 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

Adif ha restablert aquest dimarts, a les 14.30 hores, el trànsit ferroviari en el tram Plana de Picamoixons-Montblanc, una vegada finalitzades les tasques de reparació i reposició de la infraestructura danyada arran del descarrilament de la locomotora i dos vagons d’un tren de mercaderies de Continental Rail a les 19.40 hores del passat dijous 28 d’abril, a l’altura del punt quilomètric 64,400, a Vilaverd.

L’incident va produir greus danys a un tram de via de 104 metres de longitud i als sistemes d’electrificació i senyalització, la qual cosa va provocar la interrupció del servei de la línia Barcelona-Lleida, en el tram comprès entre les estacions de Montblanc i Plana de Picamoixons.

En un primer moment es va desplaçar al lloc de la incidència personal de manteniment d’Adif i, després d’avaluar els danys, es van mobilitzar tots els recursos tècnics i materials necessaris per a realitzar les operacions per a restablir al més aviat possible el servei, entre ells dues grues de gran tonatge per a la retirada del material descarrilat, vagonetes i altres vehicles i maquinària.

La primera intervenció va consistir a mobilitzar una locomotora dièsel per a la retirada dels vagons que no s’havien vist afectats per la incidència i preparar la zona per poder situar les grues que van realitzar la retirada del material descarrilat. Aquestes operacions van finalitzar el dissabte 30 d’abril.

A partir de llavors, i amb la finalitat de restablir el trànsit ferroviari amb la major celeritat, Adif ha fet treballs durant 68 hores de manera ininterrompuda, consistents en la renovació completa dels 104 metres de via afectats pel descarrilament i la reparació de les instal·lacions danyades.

En total, s’han substituït 174 travesses monobloc de formigó i 208 metres de carril de 54 i 60 kg/ml, s’han aportat 52 m³ addicionals al balast existent i s’ha reposat una junta aïllant encolada. Una vegada muntada la superestructura, s’ha anivellat amb maquinària pesant en tota la seva longitud per tal de restablir la geometria de la via original.

D’altra banda, s’han substituït quatre pals d’electrificació danyats i s’han reposat tots els elements de catenària afectats, així com la senyal d’entrada del costat Plana de Picamoixons i les connexions de circuits de via.

En les pròximes jornades es faran treballs complementaris de soldadura de carrils, neutralització i segon anivellament, així com la retirada de materials i condicionament de l’entorn, que no afectaran el trànsit ferroviari.

Adif lamenta les molèsties provocades per aquesta incidència i ha fet un gran esforç per a poder restablir la normalitat del trànsit en el menor temps possible.

Comentarios
Multimedia Diari