Santa Oliva fixa el seu mapa de capacitat acústica

Estableix zones més i menus silencioses i límits horaris

06 abril 2022 15:52 | Actualizado a 06 abril 2022 16:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Santa Oliva ha aprovat un nou mapa de capacitat acústica que estableix els valors límit que no s’haurien de superar en funció de cada zona de sensibilitat  i que pot ser alta, moderada i baixa.  El mapa  substitueix i completa l’existent que és de l’any 2005.

Es tenen en compte tres períodes temporals diferenciats com són dia (de 7 a 21 h), vespre (de 21 a 23 h)  i nit (de 23 a 7 h). A més s’incorporen els usos del sòl.

Així la zona de sensibilitat acústica alta, comprèn aquells carrers que demanden una protecció alta contra el soroll. Son zones exclusivament residencials, d’ús sanitari o docent o espais naturals.

La zona de sensibilitat acústica moderada, comprèn carrers que admeten uns nivells de soroll mitjans. Habitualment correspon a zones amb coexistència d’ús residencial i activitats o infraestructures o d’ús terciari.

Zona de sensibilitat acústica baixa comprèn carrers que admeten uns nivells de soroll elevats, com poden ser les zones industrials, espais afectats per infraestructures de transport o zones per a usos recreatius i d’espectacles.

Les zones de soroll de les carreteres AP-7, C-51 i TP-2125, s’han sol·licitat als titulars de les infraestructures. S’han incorporat al mapa a títol informatiu, per compatibilitzar els usos existents o futurs en aquest territori amb els propis de la infraestructura.

Tot i que l’Ajuntament ha sol·licitat la zona de soroll de l’AVE, a causa que el tram ferroviari entre el Camp de Tarragona i l’Arboç no supera el llindar de 30.000 circulacions a l’any, el Ministeri no l’ha desenvolupat.

Comentarios
Multimedia Diari