Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Santa Oliva tindrà el seu primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

La infraestructura estarà a l’entrada del municipi, a l’avinguda Verge del Remei, i permetrà carregar dos cotxes de manera simultània

31 enero 2023 19:18 | Actualizado a 01 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els usuaris de vehicles elèctrics aviat podran carregar els seus cotxes a Santa Oliva. Ho faran a la que serà la primera estació de recàrrega semiràpida per a turismes d’aquestes característiques al municipi. Es tractarà d’una infraestructura amb capacitat per a dues connexions, de manera que permetrà enxufar-hi dos turismes de manera simultània. El cost de l’obra implicarà un total de 29.083,66 Euros.

La memòria està aprovada definitivament i l’Ajuntament de Santa Oliva ara licitarà el servei per poder dur a terme les obres. En primer lloc es realitzarà la construcció de l’estació i després la licitació per a la gestió del servei. Caldrà esperar per saber quina empresa és l’encarregada de gestionar aquest punt de recàrrega.

Mobilitat sostenible

Una de les finalitats d’aquesta iniciativa és impulsar la mobilitat sostenible i de zero emissions al municipi. Segons l’alcaldessa de Santa Oliva, Virginia Moreno, també es vol portar a terme per poder oferir un espai adequat per a les persones que utilitzen aquest tipus de vehicles: «Volem donar servei als vehicles elèctrics que tenim al municipi», ha afirmat.

El punt de recàrrega es col·locarà a l’Avinguda Verge del Remei, just a l’entrada del municipi. Aquest emplaçament és de molt fàcil accessibilitat, degut a que es troba molt a prop del nucli històric i també de l’escola d’infantil i primària de Santa Oliva La Parellada.

Així mateix, també perquè és molt proper a la carretera per arribar a la capital de comarca, El Vendrell, així com també està connectada a les vies cap a municipis veïns com Llorenç del Penedès, Banyeres del Penedès o Sant Jaume dels Domenys (TP-2125) .

Aquesta serà la primera estació de recàrrega semiràpida de vehicles elèctrics a Santa Oliva. La iniciativa, promoguda pel Consistori, ha estat redactada per l’empresa Etecnic Movilidad Eléctrica Societat Limitada.

Pocs punts a la comarca

El punt de recàrrega a Santa Oliva serà un dels pocs emplaçaments que hi ha actualment al Baix Penedès per a poder carregar vehicles elèctrics. Tot i l’auge d’aquesta tipologia de transports en l’actualitat, a la comarca hi ha instal·lacions a El Vendrell -una d’elles està situada a Coma-ruga-, a Calafell, a l’Arboç i a la Bisbal del Penedès.

Amb tot, cada vegada més municipis aposten per donar aquest servei a la població i disposar de la seva pròpia estructura perquè els veïns i veïnes carreguin els seus vehicles.

Comentarios
Multimedia Diari