Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Sarral s’alia amb el sol per tenir energia

L’Ajuntament calcula que l’estalvi anual en la factura energètica pot superar els 14.000 euros

06 julio 2022 12:26 | Actualizado a 06 julio 2022 12:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Són 60 plaques solars fotovoltaiques que cobreixen el 80% de la la superfície de la coberta del pavelló municipal. Capten la radiació solar i la transformen en energia elèctrica.

L’Ajuntament de Sarral va apostar per aquesta transició energètica per aconssegir un estalvi e la factura i una producció amb menys impacte embiental. L’objectiu és que aquestes plaques del pavelló abasteixin a tots sls esquipaments públics del municipi.

La instal·lació genera 80kW. L’estalvi energètic abastarà el pavelló municipal (5,2% menys de despesa econòmica), pista poliesportiva i local de joves (8,1%), bombers i Creu Roja (13,8%), consultori mèdic (3,6%), llar de jubilats (3,9%), llar d’infants (14%), escola (11,5%), ajuntament (17,15%), biblioteca (10,1%) i local municipal (2,3%).

Segons càlculs del propi Ajuntament de Sarral, una vegada s’activin les plaques, l’esytalvi energètic anual pot ser d’uns 14.000 euros anuals. De moment aquesta setmana s’acaben els treballs per la instal·lació de les plaques.

El regidor de Medi Ambient, Ricard Miquel, explica que l’energia que generaran les plaques s’injectarà a la xarxa i la companyia elèctrica la restarà de la factura de la resta dels equipaments.

La tranasició cap a una energia més neta ja la va començar Sarral l’any passat amb la isntal·lació de plaques solars per a la generació d’aigua calenta. En aquest sentir el consitori destaca «el compromís cap a la transició verda que, a més, ens ajuda a estalviar diners que podrem utilitzar en altres necessitats».

Pobresa energètica

La inversió feta està previst que es pugui amortitzar en uns sis anys i és de 162.536 euros, que es paguen íntegrament amb una subvenció del projecte europeu Leader. L’ajut implica que durant dos anys no es podran vendre els excedents elèctrics. El nou sistema solar té una vida útil calculada en 25 anys. A més ajudarà a equipaments que ja tenen un consum elevat per la seva activitat durant tot l’any i moltes hores al dia.

El consistori sarralenc destaca aquesta aposta per la sostenibilitat perque «ens hi obliga la realitat de la crisi climàtica i el futur dels nostres fills i filles, que cada dia ens recorda que hem d’actuar amb valentia i ràpidament».

Els pròxims dies s’activaran les plaques col·locades al sostre del pavelló

El Govern municipal valora si, passat aquest termini, pot destonar almenys part dels ingressos de la venda dels excedents energètics a mitigar la pobresa energètica al municipi. Una situació que es veurà agravada per la pujada del preu de l’energia que es preveu que s’incrementi els pròximss anys.

Comentarios
Multimedia Diari