Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Senan i Pontils prohibeixen llençar coets i fer fogueres

Per l’elevat risc d’incendi i per la conseqüència negativa que té l’ús de pirotècnia sobre la salul dels animals

| Actualizado a 23 junio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La important sequera que arrastren les comarques tarragonines –tot i les pluges de les darreres hores– ha provocat que alguns municipis hagin limitat per exemple les clàssiques fogueres de Sant Joan durant aquesta nit de revetlla. L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, ha signat un decret mitjançant el qual prohibeix les fogueres, llençar coets, focs d’artifici i altres elements pirotècnics en cap indret del municipi entre els mesos de juny i setembre. Ho fa en base a l’elevat risc d’incendi i que la majoria d’extensió del municipi està a menys de 500 metres de zones boscoses. També per la conseqüència negativa que té l’ús de pirotècnia sobre la salut dels animals, especialment els gossos, gats i ocells.

Per la seva part, l’Ajuntament Mont-ral no donarà cap permís per fer-ne. Tanmateix demana que no s’utilitzi material pirotècnic per dos motius: primer per l’elevat risc d’incendi, i segon per la situació d’estrès que provoca a les mascotes i als animals salvatges.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, ha signat un ban on s’indica que l’única foguera permesa és la municipal, que estarà ubicada davant del pavelló. També recorda que l’ús d’elements pirotècnics està limitat al nucli urbà.

Els Garidells celebrarà la revetlla amb sopar de motxilla a la plaça de davant de l’ajuntament. I a les 23.30 hores, Piratas Rumbversions posarà la música. Per la seva part, Alió obrirà la piscina de 18 a 21 hores per banyar-s’hi. Després, allí mateix, sopar a la fresca, al qual seguirà a mitjanit coca i cava, i després el ball.

La piscina també serà l’indret on els veïns de Pira passaran la revetlla amb un sopar popular. Molt a prop, a Blancafort, a les vuit de la tarda arribarà la flama del Canigó a la plaça dels Arbres. S’encendrà la foguera i es repartirà coca i cava. I a les onze de la nit, al bar de la piscina, música i festa amb Chicovers.

A Rocafort de Queralt, la festa començarà a dos quarts de deu de la nit amb un sopar popular a la plaça dels Estudis. A tres quarts d’onze, davant la premsa, encesa de la foguera. I seguidament coca i cava, u música amb el DJ DML Sound.

Comentarios
Multimedia Diari