Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Surt a licitació la reforma i ampliació de l’edifici de la Cooperativa de Figuerola del Camp

El pressupost és de 503.000 euros. Es remodelarà completament la segona planta i s’hi posarà ascensor

02 octubre 2022 21:34 | Actualizado a 03 octubre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Serà l’espai de dinamització del municipi». Així defineix l’alcalde de Figuerola del Camp, Josep Sans, el projecte de rehabilitació i ampliació del centre cultural de propietat municipal de la Cooperativa. Actualment, totes les entitats en fan ús, des de l’escola –per fer teatre i educació física quan plou– fins el grup de teatre, passant per les classes de ioga. Cal recordar també que és l’únic cafè que hi ha al nucli urbà. «És una peça imprescindible», recalca. Per aquest motiu, i en previsió de les obres, des de Setmana Santa tant el bar com la botiga es troben a l’abadia. «Té una estructura de casa de colònies amb terrassa. L’espai és una mica més petit però molt funcional. El trasllat es va fer amb funcionaris», comenta Sans.

L’edifici de la cooperativa fou construït el1921. Després de passar a mans de l’Ajuntament, es vol adequar de cara el futur. Per aquest motiu, en el seu dia també es va comprar un edifici annex –el n´çumero 15–, que s’ha enderrocat degut al seu mal estat de conservació.

L’edifici de la cooperativa està situat al número 17 del cèntric carrer del Solar. És un immoble catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Es composa de planta baixa i primera. És el centre on es realitzant la majoria d’activitats recreatives, lúdiques i culturals del municipi.

L’any 2019, els socis de la cooperativa van aprovar fer una cessió gratuïta de l’immoble a l’Ajuntament amb el compromís per part del Consistori de comprar el número 15 –que ja ha estat enderrocat– i tirar endavant aquest projecte d’ampliació i reforma, recorda l’alcalde. El socis continuaran encarregant-se de portar la gestió del el bar i seguiran dinamitzant l’espai.

Actualment ,aquest immoble no és accessible i presenta deficiències de salubritat. A la planta baixa hi ha el porxo d’accés, vestíbul, sala polivalent destinada a activitats culturals, banys i escala d’accés a planta primera. En aquest, a part de l’escala d’accés, hi ha una sala polivalent-cafeteria, cuina i traster. Des de la cuina s’accedeix a un petit terrat situat sobre l’escala, a traves del qual s’accedeix a la cambra ventilada de la coberta. En un racó hi ha una petita botiga de queviures, de la que s’encarrega la persona del bar.

La comunicació entre els dos nivells es fa a través d’una escala interior, formada per dos trams lineals, amb una pendent molt pronunciada, la qual cosa limita l’accés de la gent gran i amb dificultats de mobilitat. «El que volem és dotar l’edifici de tots els serveis bàsics dels quals no disposa», diu l’alcalde.

La planta baixa no es tocarà. Es posarà un ascensor per unir les dues plantes. La segona és la que es remodelarà totalment i s’ampliarà cap a la zona on estava el número 15. Per una part, es millorarà l’espai de la botiga. S’instal·larà una cuina en condicions per portar a terme el servei de restauració, amb una terrassa a l’espai del número 15, un magatzem i serveis.

Al terrat s’instal·laran les unitats exteriors de climatització, amb bombes de calor d’alt rendiment. Les obres han sortit a licitació per 503.432,45 euros i avui s’acaba el termini per presentar ofertes.

Paral·lelament s’està millorant la teulada i la façana posterior, que no entrava en el projecte inicial. És una obra amb una durada d’un mes i es preveu que els treballs, que costen 48.000 euros, acabin aquest mes, quan ja estigui adjudicat el projecte gran.

Comentarios
Multimedia Diari