Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Teatre, circ i música per animar el mercat i el comerç del centre històric de Valls

Els dissabtes, des de demà i fins el 16 de juliol, la cultura estarà present per promocionar l’activitat comercial

29 abril 2022 12:41 | Actualizado a 29 abril 2022 12:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Animacions teatrals, tallers de circ, actuacions musicals, vermut swing i inflables. Són algunes de les activitats que es podran trobar les persones que passegin els dissabtes –des de demà i fins el 16 de juliol– pel nucli antic de Valls en el que es denomina Reviu el Centre Històric. Una programació cultural i festiva àmplia pensada per totes les edats. «L’objectiu és dinamitar el centre històric, , del comerç i del mercat», destacava ahir l’alcaldessa, Dolors Farré. Recordava que fa unes setmanes, el mercat setmanal va tornar a aquest indret de la ciutat i amb aquesta iniciativa es vol incentivar les compres.

Bona part de les activitats se celebraran a la plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai per a vianants a tocar del centre comercial de Valls i que comunica, a la vegada, les històriques places del Blat i de l’Oli, on s’ubica el mercat setmanal de Valls. Aquest indret habitualment està tancat al públic i només s’obre els dies de mercat per facilitar el pas de les persones que des de les parades de la plaça del Blat vulguin anar a les de la plaça de l’Oli.

El programa del nou cicle inclou a més espectacles de caràcter itinerant per estendre les activitats festives a altres carrers i places del centre històric. En total s’han programat una dotzena d’activitats que s’estendran, en una primera part, fins al proper 16 de juliol. Entre les propostes, hi destaquen els espectacles familiars d’Aquafonia i les seves ampolles de música aquàtica o el petit teatrí d’hologrames de La caixeta, de la cia Holoqué Espectaculum. També hi trobarem inflables per als més petits o els tallers de circ de la companyia vallenca Passabarret, amb jocs d’habilitat que van des del funambulisme als equilibris sobre objectes, malabars, cicles o xanques. En l’apartat de les actuacions musicals hi posaran el ritme itinerant, per carrers i places, el jazz de Boozan Dukes o la música dixieland de la Small River Brass Band, mentre que les companyies teatrals Traüt Espectacles o Toc de Gresca també animaran en clau d’humor els carrers del Centre Històric. Finalment, un vermut swing omplirà de balladores i balladors la plaça del Museu Casteller de Catalunya en l’equador d’aquest nou cicle, que vol omplir de vida, festa i cultura el nucli vallenc.

«Aprofitant el retorn del mercat setmanal a la reubicació en aquestes tres places, i fer que tots els vallencs redescobreixin el mercat i el comerç d’aquesta zona», apuntava Sònia Roca, regidora de Centre Històric, Urbanisme i Patrimoni. Marc Ayala, responsable de Cultura, destacava el treball conjunt «transversal» fet per les dues regidories». Deia que «és la primera vegada que desenvolupem un cicle tan específic dedicar exclusivament a activitats culturals al centre històric». Subratllava que són propostes molt diferents i singulars.

La programació es posarà en marxa demà. Per un costat, entre les onze del matí i les dues de la tarda hi haurà inflables a la plaça del Museu Casteller de Catalunya –una activitat que es repetirà l’11 de juny i el 16 de juliol–. I a partir de les dotze del migdia, la banda de jazz Boozan Dukes portarà la seva música en un recorregut itinerant pel centre històric. Les actuacions les tancarà el 9 de juliol la Caixeta, Cia Holoqué Espectaculum amb el seu teatre d’hologrames. No hi haurà festa el 18 i 25 de juny, per no coincidir amb la programació de Sant Joan.

Comentarios
Multimedia Diari