Més de 5.000 joves passaran entre avui i divendres per l’Espai de l’Estudiant

El saló de l’ensenyament del Camp de Tarragona compta amb 52 expositors i estima que més de 5.000 persones passin per les instal·lacions

| Actualizado a 10 marzo 2022 19:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espai de l’Estudiant, en l’edició de la represa, registra més visitants que mai. Entre ahir aquest i demà divendres, uns 5.000 estudiants de gairebé una cinquantena de centres educatius del Camp de Tarragona omplen les instal·lacions de la Sala Kursaal de Valls.

Aquesta xifra s’engrossirà més amb les visites de la tarda, quan es permet l’accés lliure al recinte, i es preveu fer rècord de públic. Considerat el germà petit del Saló de l’Ensenyament, el 22è Espai de l’Estudiant retorna amb el lema Tornem, després d’un any sense presencialitat per la pandèmia, que va obligar a organitzar aquesta fira anual de forma virtual. Entre els 48 estands, un de mecànica de competició, amb motos per provar, ha captat l’atenció dels joves.

L’Escola Tècnica Girona, que ofereix formació en mecànica de motos de competició, és un dels expositors nous en el 22è Espai de l’Estudiant, que reuneix tota la proposta formativa de cicles formatius i d’universitats catalanes –tant les públiques com les privades, destacant les diferents opcions que ofereix la Rovira i Virgili–. La fira s’adreça a estudiants de 4t d’ESO, si bé enguany molts centres han portat alumnes de cicles formatius.

És per això que, malgrat inscriure’s algun centre menys respecte anteriors edicions, el volum total d’alumnes visitants és molt superior. Això, sumat a la previsió d’una àmplia entrada de públic lliure –la tarda d'ahir– fa que des del Consorci Prouniversitari, organitzador de l’Espai, ja es parli d’una edició rècord de visitants.

«Estem molt contents i satisfets de la resposta tant d’expositors com de visitants; crèiem que seria un any com de prova i al final tindrem més visitants que mai», afirma Olga Ger, responsable del Consorci Prouniversitari. L’interior del recinte del Kursaal s’ha readaptat amb passadissos més amples i un recorregut amb un únic sentit.
L’alumnat d’un total de 48 centres educatius d’arreu de les sis comarques tarragonines passen enguany per l’Espai de l’Estudiant.

També hi ha algun centre de la Ribera d’Ebre. Pel que fa als expositors, s’hi troben les principals universitats i centres formatius de Catalunya. L’Exèrcit espanyol –a través de Centros Docentes Militares de Formación– és un dels estands que tampoc mai falla a la cita i que ahir al matí captava l’interès o l’atenció de molts joves, que s’apropaven als soldats a preguntar qüestions, com ara el nivell d’estudis que es necessiten per entrar a l’Exèrcit espanyol.

Obertura oficial

El recinte, situat a l’extraradi del nucli urbà, ha obert portes a les deu del matí d’avui dijous amb la presència de Núria Ramon, directora general de l’Agència Catalana de Joventut, i de Dolors Farré, alcaldessa de la localitat, entre altres autoritats. Aquestes van fer un recorregut per l’interior del recinte, a l’igual que centenars de joves que buscaven on seguir cursant els estudis el proper curs.

La presència d’estudiants era tan elevada que molts van haver de fer cua a l’exterior esperant que part dels que havien entrat sortissin per deixar pas a nous visitants.

Comentarios
Multimedia Diari