Un emotiu acte a Montblanc homenatja col·lectius que han lluitat durant la pandèmia

Protecció Civil, el CAP, voluntaris o el personal de la residència van tenir el seu reconeixement ahir al migdia

05 septiembre 2021 17:20 | Actualizado a 06 septiembre 2021 05:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un casc, un uniforme, un micròfon de ràdio, una màquina de cosir o una gorra de policia. Tots aquests objectes van estar presents ahir a l’altar del santuari de la Serra de Montblanc com a símbol de tots els col·lectius que han han estat a primera línia lluitant contra la pandèmia de la Covid els darrers 18 mesos, des dels professionals sociosanitaris fins a les persones afectades.

L’emblemàtic temple montblanquí va ser escenari ahir al migdia d’un emotiu acte en homenatge a totes aquestes persones que han contruibuït a millorar la vida dels altres durant la pandèmia, en molts casos, de forma voluntària.

El cant dels ocells, interpretat per tres músics montblanquins va donar el tret de sortida a l’acte, seguit de mig minut de silenci en record a les víctimes que no han superat la Covid. Els familiars d’aquestes persones que han mort a causa del virus a Montblanc van pujar a l’altar de l’església per lliurar una rosa en record dels seus éssers estimats.

Després, Aina Bové, una jove montblanquina de 33 anys que va patir Covid l’any passat va explicar el seu testimoni visiblement emocionada. Va estar un mes ingressada a la Vall d’Hebron amb una pneumònia bilateral causada pel virus. «No tenia patologies prèvies, només recordo la soledat per l’absència de la meva gent», explicava.

L’acte va seguir amb l’homenatge als diferents col·lectius que han estat a primera línia i es va lliurar una placa al CAP, a la residència i la llar Conca de Barberà i a Protecció Civil. També es va reconèixer la tasca de la ràdio local o dels voluntaris de la comarca que van fer mascaretes quan no n’hi havia.

Escenari simbòlic

«És de justícia fer aquest reconeixement als col·lectius que han estat a primera línia i també al voluntariat que ha estat al costat de la gent», explicava el regidor de Salut de l’Ajuntament de Montblanc, Santi Porta, qui va recordar les 8.000 mascaretes que van cosir un grup de voluntaris, una per a cada montblanquí, ja que a l’inici de la pandèmia no se sabia si n’hi hauria per tothom.

Santi Porta va voler destacar el simbolisme de celebrar aquest acte als peus de la Mare de Déu de la Serra, «perquè tots els montblanquins i montblanquines, quan tenim alguna dificultat important, sempre mirem amunt, cap al santuari».

Per la seva banda, la coordinadora de la residència Conca de Barberà, Mari Mar Franch, va recordar que «s’ha patit moltíssim, no només la gent que ha estat a primera línia, sinó també els que hi ha al darrere». A l’inici de la pandèmia «va ser molt dur, jo no podia dormir a les nits perquè era una cosa molt nova i desconeguda i no sabíem si ho estàvem fent bé».

Ara, aquells primers moments es miren des d’una perspectiva més tranquil·la, però amb el mateix respecte que al començament. «Les coses s’han relaxat i el punt de vista ara es diferent però hem de pensar en els residents i les seves famílies, que ho han passat molt malament amb les restriccions», relatava.

L’acte d’homenatge, organitzat per l’Ajuntament de Montblanc, va estar conduït pel periodista Jordi Cartañà i també va comptar amb la presència del doctor Bonaventura Clotet i de la gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona, Dolça Cortasa.

Comentarios
Multimedia Diari