Una nova rotonda permetrà tenir un nou accés al polígon de Valls

El desdoblament dels laterals de la C-37 millorarà l’entrada dels camions al complex industrial

| Actualizado a 17 septiembre 2021 05:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El polígon industrial de Valls tindrà un nou accés per la carretera C-37, que permetrà millorar la mobilitat dels vehicles que accedeixen a les empreses del complex, gràcies a la construcció d’una nova rotonda.

Les obres han començat aquesta setmana amb la realització de treballs previs, on s’està senyalitzant l’espai, posant reductors de velocitat i fent el moviment de terres per dur a terme el gruix de l’obra. Aquest és un projecte a càrrec de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) amb una inversió total d’1,2 milions d’euros.

Les actuacions es desenvoluparan durant els propers nou mesos. Per tant, la nova rotonda entraria en funcionament de cara a principis de l’estiu de 2022. Les obres contemplen el desdoblament dels laterals de la C-37 i la nova rotonda permetrà un accés més directe entre aquesta carretera i la zona de Palau de Reig de Dalt, on hi ha grans empreses com Ikea, entre d’altres.

L’entrada de camions

Els empresaris del polígon industrial de Valls celebren l’inici d’aquestes obres, per la millora que suposarà, sobretot, pel que fa a l’entrada dels camions. Ahir, el president de l’Associació d’Empresaris de Polígon, Xavier Ulldemolins, va visitar les obres i va assegurar que el col·lectiu està «encantat» amb l’inici dels treballs, ja que «era molt necessari construir la rotonda. Fa temps que la reclamem i serà un gran millora», va explicar al Diari.

«Les obres permetran allargar els laterals 100 metres més enllà i l’entrada serà ara perfecta pels camions», va afegir. «Entenem que són obres de gran envergadura i ara toca esperar», va dir Ulldemolins en referència als nou mesos de durada. Aquest accés millorarà la comunicació de grans empreses instal·lades al polígon industrial vallenc, però també servirà per incrementar la seguretat a la via.

Les obres hauran de conviure amb el trànsit diari de vehicles que passen per aquesta zona d’accés al polígon, i una de les principals entrades a la ciutat de Valls des del Pla de Santa Maria i des d’altres municipis de l’Alt Camp. La intenció és que les interferències siguin mínimes i, si s’escau, es construiran desviaments provisionals amb la seva senyalització corresponent.

El projecte també contempla un pas sota la C-37 per evacuar les aigües de la riera, així com l’enjardinament de l’accés amb la plantació d’arbrat a base de lledoners a la vorera paral·lela a la riera. Pel que fa als marges laterals de la riera es posaran àrids i es plantaran garrofers al marge nord i baladres nans en forma de massa arbustiva al marge sud.

El sector Palau del Reig de Dalt forma part del futur sector industrial situat al nord-est de Valls. La zona es troba urbanitzada amb vials i voreres però manca la connexió amb la carretera C-37, que està incomplerta i la que hi ha actualment és de caràcter provisional, resolt amb un camí de terres. Ara, amb la nova rotonda i el desdoblament dels laterals es podrà solucionar aquest problema i s’espera que aquestes millores i d’altres que hi ha projectades al polígon puguin ser un revulsiu i atreure noves empreses.

Comentarios
Multimedia Diari