Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una ruta al voltant del riu Gaià es fa viral a través d’Instagram i TikTok

Cada cap de setmana reben diferents visitants i asseguren que mai havia vingut tanta gent com per Setmana Santa

| Actualizado a 25 mayo 2023 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les xarxes socials han canviat les formes de consumir, informar-nos, i conèixer nous llocs. A vegades poden ser unes grans aliades per promocionar indrets, però altres cops poden anar en contra, perquè poden provocar la massificació d’espais. Al Pont d’Armentera s’han convertit en un impuls per una ruta que es comença des del municipi.

Estem fent referència a una ruta que hi ha per les passarel·les del riu Gaià. Es tracta, d’una excursió que el compte de TikTok, Mtoro82, va penjar al seu perfil. És un compte que explica, i dona a conèixer diverses rutes d’arreu de l’Estat Espanyol, i que compta amb 13.600 seguidors, i el porta una noia que s’anomena Mery, que fa diverses excursions i les penja amb coordenades i informació pels usuaris. La usuària també té Instagram, on encara disposa de més seguidors, 90.000.

A hores d’ara, a TikTok, el vídeo compta amb més de 176.800 visualitzacions i a Instagram més d’11.100 likes, i 242 comentaris. Això ha fet que s’hagi popularitzat molt aquest camí, que és circular, de 9,35 quilòmetres. El desnivell no és molt accentuat, de 274 metres. Per tant, fa que sigui perfecte per realitzar-la amb família, ja que a més passa per diferents ponts i passarel·les que hi ha sobre el riu Gaià. La ruta acaba a Querol, i assegura la influencer que es pot fer tot en unes dues hores aproximadament. La regidora del Pont d’Armentera, Teresa Alemany, comenta que el fet que aquesta persona hagi pujat a les xarxes socials aquesta ruta senderista ha suposat un gran impuls. Diu que «abans venia gent, hi veies algú, però no és el boom que hi ha hagut ara». I és que segons afirma, «per Setmana Santa hi havia overbooking. Mai havíem vist tanta gent venint al municipi per fer l’excursió. Veies famílies, i grups d’amics, per tant, és un boom bonic». I és que l’impacte que ha tingut això és una realitat, perquè just al punt on comença la ruta, van passant persones que quan els preguntes algunes d’elles han conegut el camí, gràcies, especialment, a TikTok, però també a Instagram.

«Seguim diferents comptes de senderisme, perquè ens agrada fer excursions amb els amics, i ens vam decidir per aquesta quan la vam veure a les xarxes», apunta un grup d’amics que es disposa a iniciar-la. Asseguren que els va cridar l’atenció que sigui pels voltants del riu Gaià, i que tingui ponts i passarel·les. En una mateixa línia també fa referència una família, però es mostren preocupats «per si trobarem molta aigua amb la sequera que hi ha». Tot i això, són conscients que ha plogut, que estarà humit, i que segurament hi haurà «més aigua que setmanes passades». Els dos grups afirmen que la baixada de temperatures d’aquests dies afavoreix poder realitzar rutes, ja que «no pateixes tant per les altes temperatures».

Uns excursionistes que ja l’han acabat, asseguren que s’ha de millorar la senyalització, perquè al principi «és una mica complicat saber per on has d’anar».

Amb tot la regidora comenta que «fa temps que volem apostar per un turisme de senderisme». I afegeix que: «ens agrada que vingui gent, i que s’acostin al municipi per fer excursions, sempre que respectin el nostre entorn, i no facin malbé res». En aquest sentit, afirma que «el riu és una joia, i aquest tipus de visitants són agraïts». Diu que s’ha vist el poder de les xarxes socials.

Comentarios
Multimedia Diari