Vallclara es gastarà 275.000 € per renovar serveis de carrers

S’han canviat les canonades d’aigua potable i clavegueram, i se n’han posat perquè en el futur se soterri la xarxa elèctrica i l’enllumenat públic

19 diciembre 2021 19:10 | Actualizado a 20 diciembre 2021 14:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de tres mesos d’obres, Vallclara ha vist com diversos carrers del municipi milloraven no solament el seu aspecte sinó també els serveis soterrats. L’Ajuntament ha invertit 275.294,50 euros –havia sortit a licitació per 285.279,26– en el projecte de renovació dels serveis d’aigua i clavegueram. L’àmbit d’actuació va ser els carrers de les Piques, de la Font, de la Placeta i del Corraló, plaça Església i part del carrer Major. El 95 del cost s’ha sufragat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOIS).

De tot el nucli urbà amb necessitats de renovació de serveis, s’ha limitat l’àmbit d’actuació a les prioritats del municipi, segons l’Ajuntament, i ajustat al finançament disponible. «Els serveis són molt vells. Els d’aigua i clavegueram tenien 48 anys», recalca al Diari l’alcalde, Rosendo Roig. Afegeix que de tant en tant es produïa alguna fuita.

La xarxa d’aigua potable era de fibrociment i, en alguns trams, de polietilè. S’ha substituït per evitar fuites i disposar d’una xarxa més eficient. La xarxa de baixa tensió discorre de forma aèria i grapada a les façanes, però amb aquestes obres s’ha deixat tot preparat per al seu soterrament en el futur. El mateix passa amb l’enllumenat públic.

Quant al clavegueram, es va substituir el col·lector per un de polietilè i pous de registre, connectats a la xarxa existent a l’extrem de l’àmbit d’actuació. En alguns carrers s’ha fet una xarxa separada de les aigües pluvials i de les residuals.

Però el que més notaran els veïns i forans és amb la substitució del paviment. «S’ha canviat completament», destaca l’alcalde. Segons el projecte, aquest paviment es trobava en un estat de deteriorament avançat, motivat per l’ús al que han estat exposats durant la seva vida útil i a les condicions climàtiques.

Els carrers del Corraló i de la Placeta estaven abans fets amb formigó, mentre que ara estan empedrats. «S’ha fet així per canviar. I també per donar més caràcter al poble, perquè són carrers estrets», diu Rosendo Roig.

L’alcalde espera inaugurar les obres quan es pugui. Respecte la resta de carrers –una partde Major, de les Piques i de la Font–, hi ha possibilitat de fer-ho a la propera legislatura, en el proper quinquenni del PUOIS.

Comentarios
Multimedia Diari