Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls demana mantenir el professorat de l’Eladi Homs

L’Ajuntament ja ha fet diverses peticions al Departament d’Educació sobre l’escola

02 agosto 2022 09:58 | Actualizado a 02 agosto 2022 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls torna a reclamar al departament d’Educació de la Generalitat que mantingui la totalitat de professionals de l’escola Eladi Homs.

El consistori ho reitera després que la direcció general d’Educació Inclusiva del departament hagi comunicat que no té intenció de variar les previsions d’una reducció de personal.

L’Ajuntament espera que Educació rectifiqui i reclama, per segon cop en les últimes setmanes, una reunió a la conselleria per resoldre la situació abans de l’inici del proper curs escolar.

L’alcaldessa, Dolors Farré, es va reunir amb la directora de l’Eladi Homs, Esperança Amill, en una trobada en la que va reiterar el suport unànime de l’Ajuntament a la comunitat educativa.

El ple de l’Ajuntament va aprovar una moció de suport que reclama el manteniment dels serveis i els professionals de suport a l’escolarització inclusiva, després que el departament d’Educació comuniqués la reducció d’un docent i una educadora per al proper curs escolar.

Retallades

El curs 2020-2021 el centre disposava de 5 SIEI (suports intensius a l’escolarització inclusiva) que es van reduir el 2021-2022 a 4 i que, segons els plans d’Educació, es retallarien a només 3 pel proper curs 2022-2023.

El curs 2020-21 l’escola comptava amb 10 professionals de suport a l’escolarització inclusiva -cinc mestres i cinc educadores- i pel proper curs 2022-23 està previst que tan sols en tingui 6 -tres mestres i tres educadores-.

L’Ajuntament destaca que tot i que aquest SIEI es traslladarà a un altre centre de Valls, també necessari, l’escola Eladi Homs manté les necessitats d’atenció.

El darrer informe del Síndic de Greuges sobre educació inclusiva destaca que Valls és una de les dues capitals de comarca que no disposa de centre d’educació especial.

L’escola Eladi Homs va estar un referent des de la seva creació l’any 1985 com escola inclusiva referent a Catalunya i continua sent un centre singular amb alumnat de gran complexitat que no tan sols procedeix de Valls sinó de tot l’Alt Camp.

El febrer de 2022 el Parlament va aprovar una proposta de resolució que posava en valor el caràcter singular de l’escola, pel seu origen i per les característiques de l’alumnat, i instava al govern de la Generalitat a incrementar els suports intensius per a l’escolarització inclusiva. Tot i així, el departament d’Educació manté la reducció de professionals per al proper curs.

L’alcaldessa va trametre de nou la posició de l’Ajuntament i de la comunitat a Educació. Després de la nova negativa del departament, va reclamar de nou a la conselleria una reunió urgent per resoldre la situació abans de l’inici del proper curs escolar el proper mes de setembre.

L’Ajuntament, a més de reclamar una rectificació a Educació, també va posar en coneixement el cas de l’escola Eladi Homs al Síndic de Greuges de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari