Vila-rodona estrena el seu primer parc caní amb 1.440 metres quadrats

La recuperació d’un antic camp d’oliveres ha permès fer realitat aquest espai. A la tardor s’habilitarà un segon parc

25 julio 2021 17:20 | Actualizado a 26 julio 2021 05:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un antic camp d’oliveres del municipi de Vila-rodona en desús s’ha reaprofitat per a fer una zona per a gossos que està tenint molt bona acceptació entre els veïns del poble, que no disposaven de cap espai similar per portar els seus animals de companyia.

Aquesta parcel·la, de propietat municipal, s’ha transformat totalment en les darreres setmanes i s’ha adequat a les necessitats d’un parc d’aquestes característiques, fent el tancament perimetral i remuntant un marge de pedra que havia caigut. L’espai, que porta el nom de Parc Caní l’Arbreda, forma part del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) Horta d’en Boada, en un sòl urbanitzable definit com a zona verda, que es farà servir en un futur com a lloc estratègic per a l’expansió del poble, tot i que encara no està clar l’ús que se li haurà de donar a llarg termini.

Espai envoltat d’art local

El nou parc caní té 1.440 metres quadrats de superfície i la seva posada en marxa ha tingut un cost de 16.000 euros. Disposa d’un abeurador automàtic pels animals amb aigua de boca del poble. També s’han posat altres elements de mobiliari urbà com papereres, bancs o cartells.

A més, té un component artístic local destacat, ja que el mur de formigó que fa de paret del parc s’ha personalitzat amb un gran mural que ha creat i pintat l’artista vallenca Berta Artigal, expressament per aquest espai i que s’ha inspirat en l’entorn, la vegetació i els insectes de la zona per a fer-lo realitat.

«Estem molt contents amb el resultat», diu al Diari l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé. «No descartem fer-hi alguna millora més endavant, a la zona de l’accés, potser posant-hi unes escales, per exemple», afegeix. «Aquests primers dies d’estrena del parc caní hi va moltíssima gent», assegura.

«Durant el dia fa molta calor, però cap al tard s’omple de veïns amb els seus gossos, ja que hi ha un espai amb ombra i els arbres de ribera». A banda de ser una zona habilitada per a les mascotes, aquest espai està esdevenint un lloc de socialització més pel poble, «teníem dubtes de l’acceptació que tindria però estem impressionats de l’èxit», comenta Bricollé.

Vila-rodona no disposava de cap espai similar a aquest i tot i que l’entorn de bosc i camins que hi ha al municipi ja afavoria el passeig amb els gossos, no hi havia cap indret amb aquestes característiques que permetés els animals córrer en una superfície de quasi 1.500 metres quadrats i totalment habilitat per a l’exercici dels cans, amb un tub que simula un túnel perquè hi puguin passar.

«Vila-rodona necessitava un espai així», afirma l’alcalde. Un cop detectada aquesta necessitat, aquest petit municipi de l’Alt Camp posarà en marxa un segon parc caní de cara a aquesta propera tardor, cap al mes de novembre, en l’entorn del castell, ja que «tenim un poble molt distant entre un espai i l’altre i hem optat per engegar un segon espai similar», matisa.

Comentarios
Multimedia Diari