L’ANC preveu aplegar almenys 100.000 persones a la manifestació de la Diada

L’entitat rebutja comparacions amb les mobilitzacions d’anys anteriors perquè la pandèmia encara no ha acabat, i reivindica que «sense lluita no es guanyarà la independència»

10 septiembre 2021 18:20 | Actualizado a 10 septiembre 2021 18:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha avançat que preveuen aconseguir «els sis dígits» aquest dissabte, Diada Nacional de l’Onze de Setembre, quant al nombre de participants en la manifestació convocada, si bé demanà no caure en comparacions amb altres anys, en no ser aquesta encara, a causa de la pandèmia, «una època de normalitat».

Paluzie ha presidit aquest divendres una roda de premsa a la seu de l’ANC a Barcelona al costat del vicepresident d’Òmnium Cultural Marcel Mauri, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) Jordi Gaseni, en la qual ha donat els últims detalls de la manifestació de dissabte.

Per evitar aglomeracions a l’inici de la manifestació, l’ANC ha convocat els assistents a diferents «àrees de concentració», distribuïdes al llarg del carrer Pau Claris de Barcelona, entre Urquinaona i l’avinguda Diagonal, perquè de distribueixin en funció del seu barri o comarca. A més, recomanen als assistents tenir la mascareta posada en qualsevol moment «encara que no sigui obligatòria», mantenir la distància i evitar el contacte amb persones alienes a la bombolla de convivència.

L’ANC ha preparat per aquest 2021 una manifestació de tall més «clàssic», en moviment, que sortirà des de la plaça Urquinaona de Barcelona, baixarà per la Via Laietana fins al passeig d’Isabel II, des d’on continuarà per l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a finalitzar en un escenari davant de l’estació de França.

Aquesta manifestació, que tindrà per lema «Lluitem i guanyem la independència», busca llançar «un missatge positiu, però alhora molt reivindicatiu», que sense «lluita» no es «guanyarà la independència», segons Paluzie. Demanà als partits «un pla per fer la independència» i «accions decidides». En total, l’ANC mobilitzarà a 535 voluntaris que s’encarregaran de l’organització de la manifestació en diferents aspectes, des de les parades i els punts d’informació fins al servei d’ordre,.

Paluzie ha explicat així mateix que l’entitat independentista ja ha superat la xifra de samarretes que van vendre l’any passat amb motiu de la Diada, i ha apuntat, al seu torn, que sortiran autocars des de més de 100 municipis cap a Barcelona.

Marcel Mauri ha assenyalat que aquest no serà «un Onze de Setembre normal» per la situació sanitària, però que servirà per «demostrar» que el moviment independentista és fort. El president de l’AMI, Jordi Gaseni, considera que «el món ens torna a mirar».

 

Comentarios
Multimedia Diari