Les cooperatives agràries es sumen a la venda en línia de productes de proximitat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya facilita un portal web a les cooperatives agràries per a la venda de productes cooperatius i de proximitat

23 junio 2021 07:34 | Actualizado a 05 julio 2021 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya facilita un portal web a les cooperatives agràries per a la venda de productes cooperatius i de proximitat.

El Marketplace rep el nom d’agrobotigues.cat, i hi participen 17 cooperatives repartides en tot el territori català sota el lema “La teva agrobotiga més a prop que mai”, apostant per un consum responsable, sostenible, cooperatiu i de proximitat.

Les cooperatives que ja formen part del projecte són les tarragonines Agrotast - Grup Cooperatiu Cevipe – (l’Arboç) , Vinícola del Priorat (Gratallops), L’Avellanera (La Selva del Camp), Cooperativa Agrícola d’Alcover, Soldebre (Tortosa), Mel Múria (El Perelló), Cooperativa Agrícola de La Galera, Cooperativa Agrícola Sant Gregori (Santa Bàrbara) i Celler Cooperatiu Cornudella del Montsant; les lleidatanes, Fruits de Ponent (Alcarràs) i Cooperativa Agrícola La Granadella, la gironina Cooperativa Agrícola de Garriguella i les cooperatives Agrària Plana de Vic, Agro Igualada, Pla de Grau – Progrés Garbí – (Malgrat de Mar) de les comarques de Barcelona. En breu s’hi incorporaran dues més de les comarques de Tarragona,la Cooperativa Agrícola Falset – Marçà i Cellers Domenys (Sant Jaume dels Domenys).

Agrobotigues.cat agrupa més de 300 referències de productes cooperatius categoritzats per vins, caves, oli d’oliva, fruita de temporada, conserves i sucs, llegums, verdures, hortalisses, patates i carns que es complementen amb embotits, fruita seca, salses, olivades i olives, vinagre, cervesa i mel. Els productes es poden cercar per agrobotiga i per tipologia, ja sigui per la seva categorització com per les seves característiques. També s’identifiquen segons Denominació d’Origen (DO), Denominació d’Origen Protegida (DOP) o Indicació Geogràfica Protegida (IGP). La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i està oberta a la incorporació de noves cooperatives interessades en apropar els seus productes a persones que aprecien la qualitat i el valor dels productes de proximitat i cooperatius.

La cooperativa d’Alcover és va unir l’any 2019 al projecte agrobotigues.cat per comercialitzar i vendre principalment oli d’oliva verge elaborat a la pròpia cooperativa. Actualment disposen més de 20 productes, que pertanyen tant a la cooperativa com als socis de la mateixa, essent, vins, olis, fruita seca, mel i cervesa, dels que podem trobar la varietat ecològica.

El president de la cooperativa J.F. Banús Masdeu, ens cita textualment: “Aquest temps de confinament ens ha empès a engegar aquest nou projecte, que, amb el suport i orientació de la Federació de Cooperatives, ens ha permès accedir en un món cada vegada més competitiu i interconnectat. Estem molt il·lusionats de poder apropar a totes les llars els fruits dels nostres camps. Una producció de proximitat, traçabilitat total i màxima garantia de qualitat són els nostres actius, així com formar part del dia a dia de la nostra societat.

D’altra banda, la cooperativa vinícola del priorat, adherida a agrobotigues.cat des dels inicis, l’any 2016, és una cooperativa de la DOQ Priorat que comercialitza principalment vins plens de diversitat i qualitat, i olis d’oliva de la varietat arbequina.

Ramon Grau, president de la cooperativa Vinícola del Priorat ens expressa: “Des d’un inici, la nostra cooperativa ha treballat decididament per aprofitar totes les oportunitats que ens obre el món virtual, i el projecte d’agrobotigues.cat n’és un dels més ambiciosos.” “El treball en xarxa amb la resta de cooperatives del nostre territori ens dona un potencial molt gran per situar a agrobotigues.cat com a referent de la venda de producte agrícola català, de qualitat i de proximitat.” “En aquests temps que ens està tocant viure, la venda online i de proximitat obre una porta que les pageses i els pagesos del territori no podem deixar escapar.” “És el moment per a que els nostres vins i olis, avui en dia tan valorats arreu del món, arribin junt amb la resta de productes cooperatius a totes les cases dels nostres veïns més propers.”

Comentarios
Multimedia Diari