TV3 retira un gag sobre la Reina per "masclista"

Un dels presentadors del programa 'Bricoheroes' ha lamentat que el que s'ha emès finalment no és exactament el que van crear per al primer capítol de la tercera temporada

Diari de Tarragona

Whatsapp
Sanchis ha subratllat que

Sanchis ha subratllat que "no es tracta d'un cas de censura" sinó de debatre quins límits hi ha. Twitter

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha dit en un tuit: "Presentar un gag o un acudit com transgressor i irreverent recorrent al masclisme de tota la vida... Al 2021". 

En uns tuits Peyu --un dels presentadors del programa juntament amb Jair Domínguez-- ha lamentat que el que s'ha emès finalment no és exactament el que van crear per al primer capítol de la tercera temporada: "Hem d'acatar-ho però no hi estem d'acord". 

Peyu ha explicat el gag: en un context d'humor negre dues persones tancades en un taller juguen a imaginar-se que un dia seran milionaris i un diu que "li agradaria que l'hi xupés Letícia Ortiz", un gag que, segons ell, TV3 considera masclista i que una televisió pública no pot emetre. 

El còmic ha dit que és la fantasia d'un personatge milionari: "Evidentment algú ho pot trobar masclista, però malauradament i precisament els milionaris que coneixem tots no solen ser gent de valors gaire respectables".

Vicent Sanchis

En unes declaracions a TV3, Sanchis ha subratllat que "no es tracta d'un cas de censura" sinó de debatre quins límits hi ha per emetre en una televisió pública, i ha afegit que és un gag que ofèn molta gent sense necessitat. 

Sanchis ha dit que el gag continuava amb una altra "broma" en referència a la filla petita de la reina --que Peyu ha assegurat que des del primer moment van decidir retirar els mateixos presentadors--, i ha subratllat que no és per una qüestió institucional amb la família reial, sinó que haurien actuat igual davant qualsevol dona i filla petita. 

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, recollides per Europa Press, Sanchis ha dit que el gag té "un tiratge que alguns poden considerar masclista i misògin, i fins i tot pedòfil", i que això és una frontera que en una televisió pública no es pot passar.  

Temas

  • tv3
  • polémica

Comentarios

Lea También