Al 81 % dels barcelonins els agradaria conduir un vehicle elèctric

El Fòrum de Mobilitat analitza i difon els hàbits, les necessitats i les tendències de la mobilitat a les principals capitals espanyoles. Més de 7 de cada 10 ciutadans de Barcelona inverteix més de 1.000 ==euro== cada any en el manteniment del seu vehicle.

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Barcelona és una ciutat oberta a la mobilitat sostenible i als nous models de transport. De fet, 8 de cada 10 barcelonins declara que li agradaria conduir un vehicle elèctric.

Aquesta és una de les conclusions principals que es desprenen del primer estudi elaborat pel Fòrum de Mobilitat promogut per Alphabet, la companyia multimarca de rènting, gestió de flotes i mobilitat corporativa. L’objectiu d’aquest fòrum és analitzar i difondre els hàbits de desplaçament dels ciutadans.

Al 81 % dels barcelonins els agradaria conduir un vehicle elèctric

En aquest sentit, Rocío Carrascosa, directora del Fòrum de Mobilitat, ha assenyalat que “aquesta iniciativa permetrà a les empreses i a l’Administració pública disposar d’una informació rellevant per aportar solucions adaptades a les necessitats reals dels ciutadans” i ha afegit que “el Fòrum de Mobilitat representa un pont entre la industria, l’Administració i els ciutadans”.

Una altra de les dades rellevants que s’extreuen de l’estudi es refereix al càlcul estimat del que costa mantenir un vehicle cada any. Així, el 73 % dels barcelonins es gasta més de 1.000 € anuals en el manteniment del seu vehicle i el 26 % més de 2.000 €.

A favor de cobrar per accedir al centre de la ciutat

El 24 % dels barcelonins fan servir el cotxe per accedir al centre de la ciutat, però crida l’atenció que el 42 % estaria a favor que es cobrés per accedir al centre de la ciutat en automòbil, tal com es fa en altres capitals europees, com ara Londres. Els barcelonins són els ciutadans més favorables a establir aquesta mesura, seguits dels madrilenys (32 %).

Aquesta és la realitat sobre la mobilitat a Barcelona: una realitat que obre el camí a explorar noves fórmules d’accedir al centre de les ciutats sense fer servir el cotxe. En aquest sentit, fa anys que s’especula amb la possibilitat de deixar el vehicle en un pàrquing gratuït als afores de la ciutat i accedir al centre metropolità en transport públic, també gratuït. Segons el Fòrum de Mobilitat promogut per Alphabet, el 70 % de les persones consultades sobre aquesta possibilitat futura estaria disposat a utilitzar-la a Barcelona.

 

Comentarios
Multimedia Diari