Antoni Pons, d'artesà pastisser a professor de cuina

La Llauneria Mata ofereix una àmplia oferta de tallers culinaris. Aquest mes toca elaboració de tortades, menjar blanc i blaiets

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Llauneria Mata és del punt de referència de tots els reusencs que volen comprar productes de cuina, especialmente de rebosteria i pastisseria, de qualitat. Situada a la Raval Santa Anna de fa més de 150 anys, aquesta botiga ofereix un ampli ventall de productes culinaris. Però no només destaca en aquest àmbit, sinó que també són molt coneguts els seus tallers de cuina, especialment que el mestre pastisser i artesà Antoni Pons.

Els tallers d'Antoni Pons

Aquest mes de gener, la Llauneria Mata ofereix la possibilitat d'assistir a tres tallers del mestre artesà de l'antiga Confiteria Jordà de Reus. El seu currículum ja parla per si sol, però per tots aquells que vulguin conèixer la seva tècnica tenen una triple cita amb ell.

Primerament el 15 de gener, que ensenyarà a tots els assistents elaborar les tradicionals "tortades" per poder realitzar bescuits clàssics, com ara la Sara Bernat, la selva negra o un massini. Posteriorment, el 22 i el 29 de gener impartirà dues classes sobre com fer el típic menjar blanc i els blaiets. Tots els cursos són de 5 de la tarda a 8 del vespre i tenen el mòdic preu de 55 euros i tenen lloc al carrer Francesc Bartrina número 13.

Antoni Pons va començar el 2011 a impartir aquest tipus de tallers. Un apassionat de la pastisseria que, tot i estar jubilat, no dubta ni un moment a ensenyar els seus coneixements culinaris. D'ell en poden aprendre tots els trucs de la pastisseria i la rebosteria tradicional. No es deixa cap detall i tots els passos i tècniques es duen a terme sense preparats, tot completament natural i manual.

Una figura emblemàtica

La popularitat d'Antoni Pons fa que molts dels seus antics clients, i fills d'aquests, assisteixin als seus cursos per conèixer els secrets de la pastisseria de tota la vida. L'objectiu dels seus tallers és recuperar la pastisseria tradicional tal com es feia als anys 30 i ensenya la pastisseria des de 0, començant per la base.

Els assistents al seu curs podran gaudir en directe de les creacions dels pastissers, ja que Pons elabora les seves postres mentre va explicant el procés i els seus alumnes en prenen nota. D'aquesta manera, al final de la sessió els aprenents poden endur-se a casa una petita mostra dels productes elaborats de la mà de l'expert artesà.

Una forma diferent que ofereix des de fa molts anys la Llauneria Mata, que ofereix molts altres tallers, com el d'elaboració de mones o de tortells de reis, ja sigui de la mà d'Antoni Pons com d'altres professionals.

Comentarios
Multimedia Diari