Antull crea un paisatge nòrdic per optar a millor tapa de Catalunya

El restaurant reusenc va ser el guanyador de l'edició primavera de la Ganxet Pinxo

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

"Bacallà i no va dir res". Amb aquest nom tan curiós i original l'Antull Restaurant ha aconseguit arribar a la final del concurs Tapa de l'Any que organitza Estrella Damm el pròxim diumenge 1 de març a Sitges. Van ser guanyadors de l'edició de primavera de la ruta del Ganxet Pinxo, per decisió d'un jurat professional i amb l'orientació del vot popular.

A primer cop de vista, la tapa de l'Antull sembla ser un plat força senzill, però en el fons té molta feina d'elaboració al seu darrere. La seva intencionalitat és expressar les tècniques modernes i sofisticades de la cuina; una forma de traslladar a totahom una cuina d'avantguarda per mitjà d'una sola tapa.

El que sembla únicament una torrada de pa amb una mica de bacallà per sobre, en el fons és una combinació de cinc passos imprescindibles a seguir. Primerament, cal preparar la base, una torrada elaborada amb massa mare, fornejada i recoberta d'oli verge. L'ingredient principal és el dau de bacallà envasat al buit amb cervesa i cuit al forn a baixa temperatura. L'acompanya un flam de piquilla, un pebre de denominació d'origen Lodosa (Navarra) i una escuma de pil-pil. Culmina la tapa un acabat de pell de bacallà amb pols de ceba cremada, que ajuda a potenciar el gust.

La cita gastronòmica d'Estrella Damm se celebrarà el diumenge primer de març a Sitges

Tot aquest conjunt és una barreja de textures i explosió de sabors que il.lustren a la perfecció la filosofia de treball del restaurant. El seu objectiu, intentar actualitzar la tradició amb tècniques modernes, però conservant el gust i intentar traslladar als clients records nostàlgics.

Per als treballadors de l'Antull poder arribar a la final ja és un premi, una medalla al reconeixement del seu esforç i treball diari i una experiència única en tots els sentits.

Els ha servit per involucar-se més en el món de la cuina i la trobada del proper 1 de març els servirà per aprendre i conèixer de primera mà com treballen els altres restaurants, a la vegada que donaran a conèixer la seva filosofia i la seva feina.

Petites modificacions

Una de les possibilitats de cara a la gran final és fer petites modificacions a la tapa presentada. Des de l'Antull Restaurant no pretenen canviar l'essència de la tapa però sí la forma. Sense revelar cap secret expliquen que volen reflectir la importància del bacallà en el seu plat. D'aquesta manera volen reproduir un paisatge nòrdic, lloc d'origen d'aquest peix. Això ho aconseguiran fent un joc de textures, colos i potenciant els perfums dels ingredients.

Per veure el resultat definitiu caldrà esperar fins a la gran final, que tindrà lloc el proper diumenge primer de març a l'Auditori de l'Hotel Melià de Sitges. Les 12 millors tapes de Catalunya competiran per emportar-se el premi a la millor tapa del país en un espectacle gastronòmic únic, presentat per Alberto Chicote, el xef més mediàtic dels darrers anys i Quim Masferrer.

El preu de l'entrada per assistir a la gran final del concurs Tapa de l'Any és de 3 euros i, si es compra anticipada, a més de l'accés a l'espectacle, inclou també la consumisió d'una tapa i d'un quinto Estrella Damm a qualsevol dels 24 establiments participants en la ruta Tapa de l'Any de Sitges que apadrinen les tapes finalistes.

La compra d'entrades anticipades es podrà realitzar a través de la pàgina web www.codetickets.com/tapadelany/es/codetickets.com/4

Comentarios
Multimedia Diari