Castellers de Tortosa: la primera colla de la capital del Baix Ebre

Afluència de la passió pel món casteller: es constitueix la primera colla de Tortosa i la tercera de les Terres de l´Ebre. S´anomenen Castellers de Tortosa i porten camisa grana

19 mayo 2017 22:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’octubre de l’any passat un grup de set persones de diverses procedències, Terrassa, Amposta o Sant Carles de la Ràpita, van començar a fer tallers castellers a la capital del Baix Ebre.

Ben aviat van veure la potencialitat d’aquelles trobades, a les quals cada cop més gent començava a interessar-se gràcies al boca-orella: Tortosa és una ciutat de considerable grandària i en aquell moment no existia cap colla castellera.

Després d’uns mesos, finalment, van decidir-se i es va constituir la colla Castellers de Tortosa, amb el suport de l’Ajuntament i altres colles amb molta experiència com la dels Xiquets de Reus.

La colla té actualment una cinquantena de membres i està oberta a rebre’n més, i en aquests moments es troba treballant per aconseguir els grallers i la banda musical. «Cal que la gent se n’assabente del projecte, que puga assistir als assajos i viure l’experiència única del món casteller», explica Míriam Esteve, membre del grup tècnic de canalla.

Últimament, Catalunya està vivint una certa afluència de creació de colles i és que els que viuen el món casteller asseguren que té alguna cosa molt, molt especial, que s’ha de viure en la pròpia pell. «A més, amb els castells pot participar tota la família sencera i això enforteix els vincles. No importa l’edat, tothom hi té cabuda i pot tindre una funció», assegura Esteve.

Aquesta és la tercera colla castellera de les Terres de l’Ebre. La primera va ser l’agrupació de l’Ametlla de Mar Los Xics Caleros i la segona, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. A diferència de les anteriors, la colla Castellers de Tortosa porta camisa de color grana, color de la ciutat. «Cal que les tres colles que som siguem ben avingudes. A més que de totes les colles es pot aprendre, sobretot de les que fa temps que funcionen», opina Esteve. En aquest sentit, Los Xics Caleros de l’Ametlla de Mar seran els padrins del bateig de la nova colla en una data encara a fixar.

Per ara, la colla està començant a assajar un 3 de 6 i un 4 de 6. Cristian Dasi és el cap de colla de l’entitat i Cristina Beltrán, la presidenta.

Els assajos es porten a terme els dimarts i divendres, de 20 h a 22 h i de 20 h a 23 h respectivament, al pavelló firal de Remolins i tothom hi és convidat. També n’han fet alguns al carrer, per donar-se a conèixer entre els veïns tortosins.

De fet, el proper 16 de maig es realitzarà un assaig a les 17.30 hores a la plaça de l’Àngel de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari