Diades per bufar les espelmes

Els Torraires de Montblanc i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet castells per celebrar els seus aniversaris

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els aniversaris han marcat el cap de setmana. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau celebraven dissabte a la tarda la diada dels seus vint-i-cinc anys, mentre que aquest diumenge ho feien a Montblanc els Torraires, que han commemorat els seus vint anys d’història. Dues diades amb algunes estrenes i amb la mirada posada a la diada de Sant Joan.

 

25 anys de castells

La plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau va ser l’escenari triat per celebrar, dissabte a la tarda, la diada dels 25 anys dels castellers del barri. Una diada on la colla amfitriona va actuar amb la Jove de Tarragona i els Xiquets de Vila-seca.

Els de Jordi Gaya van optar per continuar rodant els castells de la gamma alta de set, i ho van fer sense dificultats. A la primera ronda van completar el 3 de 7 amb l’agulla, per després tornar a completar el 2 de 7, un castell que ja han aconseguit dominar i que són capaços de descarregar en qualsevol ocasió. Van tancar la diada amb el 4 de 7 amb l’agulla.

Va ser el darrer assalt abans de la diada de Sant Joan, igual que per la Jove de Tarragona. Els liles van aprofitar la diada per rodar les estructures de vuit i van completar el 3 de 8 i el 4 de 8. A més, a la segona ronda, van descarregar el 2 de 7, un castell poc sovintejat al Cós del Bou però que sembla que enguany tenen ganes de portar-lo a plaça.

ElsXiquets de Vila-seca, per la seva banda, van completar el 4 de 6 amb l’agulla, el 2 de 6 i el 5 de 6. Una diada que va estar enllestida en poc més d’una hora i que va servir per continuar celebrant el quart de segle de vida de la colla.

 

20 anys de Torraires

A Montblanc, els Torraires han celebrat a llarg de tot el cap de setmana el seu vintè aniversari. I ho han fet d’una manera ben original: enlairant un pilar de quatre a una de les torres de la muralla. Una imatge espectacular que servirà per recordar les dues dècades d’història de la colla. Les celebracions es van acabar diumenge amb una diada castellera a la plaça Major de la vila, on van participar, a més de la colla local, els Nois de la Torre i els Xiquets de Cambrils. Els montblanquins van estrenar ahir el primer 5 de 6 del curs, que van haver de treballar però que van aconseguir descarregar. També hi van sumar el 3 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla.

Els Nois de la Torre, per la seva banda, van descarregar el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, mentre que els Xiquets de Cambrils van completar el 4 de 6 amb l’agulla, el 3 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6. Una diada d’aniversari per una colla, els Torraires, que volen fer enguany castells de 7. Aquest és, de fet, el seu principal objectiu, que esperen poden aconseguir al llarg de l’any. Tindran diverses oportunitats, com ara la festa major al setembre o la Trobada de Colles del Sud cap a finals de temporada.

Comentarios
Multimedia Diari