Diversos detinguts en una operació contra el terrorisme anarquista a diversos punts de Catalunya

A Barcelona, els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu a la 'Kasa de la Muntanya'

| Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d'Esquadra han iniciat a quarts de cinc d'aquesta matinada una operació contra el terrorisme anarquista en diversos punts de Catalunya, entre els quals es troba la 'Kasa de la Muntanya' de Gràcia i altres punts de l'àrea metropolitana de Barcelona, i han detingut diverses persones, a qui se'ls atribueix diversos atemptats amb artefactes explosius. Així, des d'aquesta matinada d'estan duent a terme entrades i registres en diversos domicilis i locals, alguns d'ells vinculats amb persones d'aquesta organització. L'operació, en el marc del 'cas Pandora', està coordinada per l'Audiència Nacional i també s'està desenvolupant a la Comunitat de Madrid.

En el cas de la 'Kasa de la Muntanya' de Barcelona, alguns membres de l'organització s'haurien amagat entre el col·lectiu 'okupa' que es troba a l'immoble. Fonts policials han precisat que no es desallotjarà l'immoble i que només hi actuen per detenir presumptes membres de l'organització. Fins a les set d'aquest matí, no s'havien dut a terme detencions en aquest immoble, que el mes passat va celebrar el 25è aniversari, tot i que sí hi ha algunes persones retingudes a l'interior.

Nombrosos agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat per les immediacions de la 'Kasa de la Muntanya' i impedeixen acostar-s'hi. Fins a les immediacions del dispositiu policial, també s'hi ha desplaçat la Guàrdia Urbana per regular el trànsit.

Més escorcolls a Sant Andreu i Poble Sec

L'operatiu policial es duu a terme simultàniament en diversos punts de Barcelona, de l'àrea metropolitana i també de Madrid. Com a mínim, s'estan produint escorcolls aquest matí als ateneus llibertaris dels barris de Sant Andreu i de Poble Sec.

Talls a Travessera de Dalt

Una quarantena de persones en suport amb la 'Kasa de la Muntanya' han tallat a dos quarts de vuit del matí la Travessera de Dalt. La protesta ha desesperat alguns conductors. Poc abans de les vuit del matí, una vintena d'agents antiavalots de Mossos ha desfet la concentració i s'ha pogut reobrir el pas dels vehicles. L'actuació s'ha fet sense cap càrrega.

Comentarios
Multimedia Diari