El director del Museu Picasso de París mostra el seu suport al futur museu d'Horta de Sant Joan

Laurent Le Bon diu que "l'esperit de Picasso" està present al municipi

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El projecte del nou Centre Picasso d'Orta ha aconseguit l'aval d'una de les personalitat més importants del món picassià i de l'art. El director del Museu Picasso de París, Laurent Le Bon, ha visitat Horta de Sant Joan (Terra Alta) aquest dimarts, en ple recorregut pels paratges de l'estat espanyol que tenen relació amb el pintor. "Aquest és un poble on encara se sent l'esperit de Picasso", ha destacat Le Bon. "Ell no havia viatjat gaire però aquí es veu com ha revolucionat la nostra mirada de l'art", ha afegit. Le Bon ha mostrat el seu absolut suport al futur museu Picasso que es vol impulsar a Horta. "És un projecte en el qual crec. Us dono tot el meu suport i treballarem junts", ha assegurat.

És el cinquè director del Museu Picasso de París però el primer que s'interessa pr visitar Horta de Sant Joan, el municipi terraltí on el pintor va descobrir la seva genialitat amb les primeres pinzellades de cubisme. Laurent Le Bon ha visitat aquest dimarts Horta i ha recorregut alguns dls espais on s'hi va allotjar i va viure Picasso en les seves dues estades al poble. Emocionat, ha marxat amb la certesa que "l'esperit de Picasso" està present a Horta de Sant Joan, que és a Horta on va inventar el cubisme i on va viure aquest moment que va contribuir a canviar la visió del món de l'art arreu. "És aquí on va trobar la manera diferent de veure les coses", ha apuntat el president del museu parisià.

Le Bon ha assegurat que el Centre Picasso d'Orta compta amb tot el seu suport per tirar endavant l'ambiciós projecte de fer realitat un nou museu a Horta de Sant Joan i així ho ha certificat en la seva visita. "No tenen ni necessitat de demanar-m'ho. Sóc aquí perquè és un projecte en el qual crec", ha assegurat. El director del museu Picasso s'ha mostrat del tot interessat en poder mostrar com aquesta "vitalitat i actualitat d'aquest mestre universal que no necessita justificació" es percep a Horta.

Gràcies a Le Bon, l'entitat Centre Picasso d'Orta, tot i no disposar de cap obra original del pintor, va assistir al mes d'abril en una trobada mundial de museus i entitats picassianes a París, fet que va servir per iniciar una nova etapa de relacions entre els diferents organismes. El president del Centre d'Orta, Elias Gastón, ha destacat la col·laboració oferta per Le Bon que pot anar des de la cessió d'alguna obra del museu de París fins a disposar d'un aval inqüestionable a l'hora de demanar l'ajuda econòmica d'Europa per fer realitat el museu hortolà. Per a Gastón, l'interès de Le Bon per conèixer el municipi demostra que "és un picassià autèntic que vol intentar que tots els museus i entitats conflueixin".

Comentarios
Multimedia Diari