El músic tarragoní Albert Jordà presenta 'Els núvols', el seu nou single

El compositor ha musicat un poema de Màrius Torres en un projecte més ampli basat en fotografies

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El músic i compositor tarragoní Albert Jordà ha publicat a internet la cançó 'Els núvols', el seu nou single, que veu la llum exclussivament en format digital. Jordà, que l'any passat va editar 'Cançons visibles', el seu tercer disc en solitari, ha musicat aquest cop un poema de Màrius Torres com a part d'un projecte més ampli. Va convocar un concurs mitjançant l'aplicació Instagram on els seus seguidors i tothom que volgués havia de publicar fotografies retratant núvols. Durant 15 dies del mes de febrer, a través del hashtag #elsmeusnuvols, es van anant publicant les imatges. "La gent va anar penjant els seus núvols particulars, els seus sostres infinits, blancs sobre blaus i tots els colors que els cels ofereixen durant el dia", explica el cantant.

D'aquesta forma, Jordà va posar imatges a la seva música, que a la vegada servia per embolcallar la poesia de Màrius Torres. El resultat és un llibret on s'han seleccionat les vuit millor fotografies i que compta amb el disseny de Fernando Prats. "La idea va néixer per la voluntat de fer participar la gent en un projecte col·lectiu. Un poema de Màrius Torres musicat per mi i centenars de núvols retratats per tota la gent que ha participat en aquesta crida fan que tot plegat prengui un aire de treball en comú, on cadascun dels participants també fa un homenatge al poeta català", sosté.

Albert Jordà s'ha encarregat dels teclats i la guitarra acústica i ha estat acompanyat un cop més dels seus músics de confiança. Oriol Maymó, membre de Satèl·lit, toca el baix a la cançó, mentre que la bateria ha anat a càrrec de Gerard Mallorquí. La guitarra elèctrica és de John Caballés. 'Els núvols' ha estat enregistrada als estudis Most Wanted Studios (Altafulla), El Magatzem (Valls), La Guarida (Tarragona) i 48 Volts Estudis (Terrassa). Joan Rubinat, cantant i compositor de Satèl·lit, també ha participat a la producció tècnica.

El llibret resultant d'aquesta aventura es pot consultar aquí. La cançó es pot escoltar en aquest enllaç a Spotify i comprar a Itunes.

Comentarios
Multimedia Diari