El primer castell de nou rosat

La Colla Vella va estrenar aquest diumenge el 3 de 9 folrat a la Selva del Camp, en una diada amb novetats de totes les colles. Sant Pere i Sant Pau carrega el primer pilar de 6 del curs

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de setmana casteller es va tancar ahir a la tarda a la Selva del Camp, on la Colla Vella va descarregar el primer castell de nou de la temporada, també el primer d’una colla de les comarques tarragonines. Una diada, la d’ahir, amb estrenes de totes les colles participants, els Xiquets de Reus i els de Tarragona.

La Vella tenia força clar que, com ja van fer l’any passat, a la Selva hi havien de fer el primer castell de nou, i no van fallar. Amb el 3 de 9 folrat van obrir la diada, i el van descarregar amb molta confiança i seguretat, sense gaires nervis tenint en compte que era el primer de l’any. «Eren les fites que ens havíem marcat. El 3 de 9 folrat estava molt bé, estic molt content de com va la temporada i del ritme que portem», explica el cap de colla, Manel Urbano. Els rosats, però, van marxar de plaça amb una segona estrena. A la segona ronda van descarregar el primer 5 de 8 de la temporada, amb molts canvis. «Per sort tenim molta gent jove que fa castells i hem rejovenit d’edat el castell, i això està molt bé», afegeix Urbano. A la tercera ronda, la Vella va descarregar un 4 de 8 molt especial, que van fer amb membres de la colla xinesa dels Xiquets de Hanghzou, que fa unes setmanes que són a Valls amb la colla.

Urbano destacava que «és impressionant que ens entenguem tant fent castells amb una cultura tan diferent, es mereixien el premi de fer un castell de vuit», i afegeix que «és del que més content estic de la diada, més que del castells de nou, perquè ens entenem molt bé, i potser no és èticament correcte, potser té similitud amb les colles universitàries, però són molt nostres, els hem ensenyat nosaltres des de zero». La colla va tancar la diada completant el pilar de 6, que aquesta temporada ja han descarregat en diverses ocasions. Els rosats es preparen, ara, per Sant Joan, la primera gran cita castellera de l’any per d’aquí a tres setmanes. «D’aquí a Sant Joan intentarem seguir en aquesta línia per arribar a aquesta diada en bona forma», acaba dient Urbano.

Estrena ratllada

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, també van sortir ahir de plaça amb una estrena a la butxaca. Els matalassers van descarregar ahir el seu 5 de 8 més matiner i el primer de la temporada. Ho van fer a la segona ronda, amb molta confiança, si bé el van haver de treballar força a la descarregada. «Estem molt orgullosos del 5 de 8, és molt diferent al de l’any passat, amb molts canvis a tots els pisos, un pom de dalt nou, i poder-los estrenar a principis de juny ens ofereix una via molt interessant de treball», destaca el cap de colla, Roger Peiró.

Abans del 5 de 8, els del carrer Santa Anna van completar el 2 de 8 folrat, un castell marca de la casa que van descarregar amb molta comoditat. Van tancar la diada amb el 4 de 8 i el pilar de 6, el segon del curs, que van descarregar també amb solvència.

Els Xiquets de Reus, d’altra banda, també van sortir satisfets de plaça, després de completar la primera clàssica de vuit de l’any. Els reusencs van estrenar ahir dos castells. Van obrir la diada amb el 2 de 7, el primer del curs, i a la segona ronda van estrenar el carro gros, el 4 de 8, que tampoc no havien portat encara a plaça. Per tancar l’actuació, els de la camisa avellana van descarregar el 3 de 8, un castell que ja han completat diverses vegades aquest any.

«Estem molt contents, ens ha costat molt, ens hem trobat moltes pedretes pel camí, i finalment les hem aplanat totes», explica el cap de colla, Oriol Ciurana, que destacava que «la colla no sabia que avui volíem fer el 4 de 8, però ens hem superat als nervis, tenim un carro gros imparable». Un pas endavant que els servirà per fer-ne un altre de més important per Sant Pere.

El pilar verd

El cap de setmana ens deixa altres diades. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van celebrar ahir al migdia la diada del local, acompanyats de la Joves de Valls i els Brivalls de Cornudella. Els de Jordi Gaya van sortir de la diada amb un regust agredolç, després de caure amb el 5 de 7, que van portar a la tercera ronda. El castell va cedir quan sortia la canalla del pom de dalt. Tot i la caiguda, però, van intentar el pilar de 6, el primer del curs. L’espadat va pujar molt bé fins a la carregada, però després va acabar cedint. «El 5 se’ns ha girat a dalt per un problema amb les alçades, i amb el pilar estàvem molt confiats, però els nervis no ens han ajudat», explica el cap de colla. Abans els de Sant Pere i Sant Pau havien descarregat amb comoditat el 3 de 7 amb l’agulla i novament el 2 de 7, el castell marca de la casa.

La Joves, per la seva banda, va completar ahir el 4 i el 3 de 8 i el 5 de 7. La colla va continuar ahir rodant castells abans de la diada del Pati de dissabte vinent, on volen portar el primer castell de nou del curs. «Hem ajustat les peces pel possible 4 de 9 folrat al Pati, i sobretot hem tornat a agafar confiança», explica el cap de colla, Jaume Galofré.

Els Brivalls, per la seva banda, van sortir de la diada amb el 4 de 7 com a castell més destacat, el primer de la temporada.

Altres diades

La Jove de Tarragona va completar castells de vuit ahir a Cornellà, descartant l’estrena d’un castell de nou. Van descarregar el primer 7 de 8, a més del 4 de 8 i del 5 de 8.

A la mateixa diada, els Minyons de Terrassa van tornar a demostrar el seu gran nivell completant el 3 i el 4 de 9 folrat, el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6.

Comentarios
Multimedia Diari