El Trapezi es reforça com a epicentre professional del món del circ

L´edició 2015 ha comptat amb 110 experts entre programadors, distribuïdors, agents culturals i companyiesEls espectaclesa l´espai públichan estat els protagonistes d´aquesta edició

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La dinovena edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, s’ha consolidat enguany com un espai de trobada de professionals del món del circ. Un total de 110 professionals (un 34% més que l’any passat) han participat en el festival, dels quals 58 han estat programadors de 40 entitats diferents. Pel que fa a la resta de professionals acreditats, han estat presents distribuïdors, companyies i agents culturals. Les xifres exemplifiquen la importància estratègica de les arts del circ a Catalunya i demostren que el Trapezi continua sent la fira de referència del sector a tot l’Estat.

Sobre això, el director artístic, Jordi Gaspar, explicà que «s’està creant una marca de circ català». Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, recordà que per la Generalitat «el Trapezi és un dels mercats estratègics de les arts escèniques catalanes». En aquest sentit, des de l’any passat s’ha començat a avaluar, a través d’enquestes, quins són els resultats que suposa per a les companyies la seva exhibició a la fira de Reus.

Seguint amb l’àmbit professional, enguany també ha tingut lloc la primera trobada per crear una futura associació espanyola de circ, que ha reunit les associacions existents a l’Estat, així com la reunió del nou projecte transfronterer Camins Emergents, organitzat per la Grainerie de Toulouse. Jordi Gaspar detallà que «el projecte és una important plataforma perquè posa en comunicació el sud de França amb Catalunya, Navarra i el País Basc».

El circ al carrer i els teatres

Una de les apostes d’aquest any de la direcció artística del certamen ha estat optar per la major presència de companyies de la resta de l’Estat, amb especial atenció a Andalusia, amb la participació de cinc companyies procedents d’aquest territori.

Els espectacles a l’espai públic han estat els protagonistes d’aquesta edició amb la participació de 135 artistes, que han convertit 15 sales i places de la ciutat en veritables escenaris de l’art circense.

Així mateix un altre dels protagonistes ha estat el circ de sala, terreny on el Trapezi ha començat a trepitjar fort en aquesta dinovena edició. «És important que el circ formi part de la pro

Comentarios
Multimedia Diari