Els Minyons estrenen els nou pisos

Els de Terrassa van completar dissabte el primer castell de nou de la temporada i el més matiner de la seva història. Ha estat un cap de setmana ple de diades i d´estrenes castelleres

19 mayo 2017 22:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El primer castell de nou de l’any no s’ha fet pregar gaire aquesta temporada. Els Minyons de Terrassa el van descarregar ahir a la Fira Modernista, tornant a fer una demostració de potencial. Era el 3 de 9 amb folre més matiner de la història de la colla, un castell que va arribar més aviat del que ho ha fet les darreres temporades.

L’any passat, els Castellers de Vilafranca van ser els primers en estrenar els galons de nou a les fires de maig, una setmana després. Enguany ho han fet els egarencs, en una actuació on l’any passat ja van sorprendre descarregant el 3 i el 4 de 8 de manera simultània.

Els malves no van estrenar només el 3 de 9 amb folre, també van sumar el primer 5 de 8 del curs, i van arrodonir la diada descarregant el 4 de 8 amb el pilar, el segon del curs, i un ‘vano’ amb un pilar de 6. Una diada que també ha servit per estrenar una nova plaça de nou a Terrassa, tenint en compte que la diada es va fer a la Raval Montserrat però davant del Mercat i no de l’Ajuntament.

 

Cap de setmana d’estrenes

El cap de setmana ens ha deixat moltes diades arreu del territori, algunes d’elles amb novetats importants i estrenes destacades.

A Barcelona, els Xiquets de Tarragona van actuar aquest diumenge a la diada dels 22 anys dels Castellers de Sants, on els matalassers volien estrenar els primers castells de vuit de l’any i així ho van fer. Els de Roger Peiró van fer una molt bona actuació completant la primera tripleta de vuit de la temporada. El 3 i el 4 de 8 i el 2 de 8 amb folre, tots tres castells que enguany encara no havien portat a plaça i que ahir van descarregar sense problemes. Mai no havien estrenat tres castells de vuit a la mateixa diada. Una actuació idèntic a la dels Castellers de Sants, els amfitrions, que també van completar la tripleta de vuit. Ahir van estrenar el 2 de 8 amb folre, que encara no havien descarregat aquesta temporada.

A la mateixa diada hi havia els Castellers de Vilafranca, que ahir van descarregar també el 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 amb l’agulla i el 7 de 8, aquest darrer una estrena de la colla. Van arrodonir l’actuació amb el pilar de 6. Els verds, en acabar la diada, van anunciar que la setmana vinent, a la diada de les Fires de Maig a Vilafranca, volen estrenar el 3 i el 4 de 9 amb folre, sempre que la feina als assajos els ho permetin.

 

Diada àgil a Tarragona

La Jove de Tarragona ha viscut un cap de setmana molt lila amb doble actuació. Dissabte van actuar en solitari a la Rambla Nova en el marc de la vuitena edició de la jornada ‘El futur és Jove’, tota una jornada d’activitats dedicada als més petits. Els de Carles Ribas van aprofitar per rodar castellers i van completar estructures de set.

Ahir diumenge, la colla va celebrar la diada del local amb els Margeners de Guissona i els Castellers de Cornellà. En aquesta ocasió, els liles van completar la primera clàssica de vuit de l’any, amb l’estrena destacada del 2 de 7, un castell poc sovintejat per la colla que ahir van poder descarregar sense problemes. Hi van sumar també el 3 i el 4 de 8.

A la diada, que van fer a la plaça del Rei, els Margeners de Guissona i els Castellers de Cornellà van fer castells de set.

També van fer castells de set aquest diumenge els Nois de la Torre a Torredembarra, on van descarregar el primer 4 de 7 de la temporada. Els Nens del Vendrell van descarregar-hi el 3 i el 4 de 8 i el 5 de 7, mentre que elsXiquets del Serrallo van portar castells de set a la diada.

 

La Vella, a Lleida

La Colla Vella va actuar aquest diumenge a Lleida en el marc de la Festa Major de Sant Anastasi. Els de Manel Urbano van fer una diada semblant el que porten fent les darreres setmanes, amb el 2 de 8 amb folre com a castell més destacat. També van completar el 3 i el 4 de 8.

La colla local, els Castellers de Lleida, van completar castells de set, amb l’estrena destacada del 2 de 7, i el Castellers de Sabadell van fer una bona diada amb castells de vuit.

A Valls, dissabte la Joves va celebrar el Primer Memorial Ramon Barrufet, una jornada que va comptar amb xerrades i taules rodones que van parlar de la nissaga dels Blanco i dels Xiquets de Valls. Però també hi va haver castells en una actuació en solitari on la colla va descarregar la clàssica de vuit, estrenant el 3 de 8, que encara no havien fet aquesta temporada. També van completar el 4 de 7.

El cap de setmana també ens ha deixat castells a Montblanc, on els Torraires van completar castells de sis a la diada de Sant Maties. A la mateixa actuació, els Brivalls de Cornudella també van fer castells de sis, igual que els Xiquets de Vila-seca.

Els Xiquets de Reus van actuar dissabte a Sabadell on van descarregar el 3 de 8 com a millor castell. També van fer el 5 de 7 i el 4 de 7.

Comentarios
Multimedia Diari