ERC dóna 15 dies a Mas per convocar eleccions plebiscitàries

La portaveu Anna Simó ha manifestat que 'les eleccions s'han de convocar al gener per celebrar-les a la primavera, perquè sinó entraríem en un calendari d'eleccions municipals i espanyoles que endarreririen les eleccions fins a 2016 i la gent les demana ja'

| Actualizado a 23 mayo 2017 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

ERC ha condicionat avui el seu suport als pressupostos de la Generalitat que el president català, Artur Mas, convoqui eleccions plebiscitàries en un termini de 15 dies.

En declaracions als mitjans, Anna Simó ha assenyalat que tots els partits sobiranistes "hem presentat el nostre full de ruta i ara és necessari fer-les confluir i recuperar la unitat". "Els pressupostos dependran de l'acord polític sobre el full de ruta, i tenim 15 dies per parlar-ho".

Encara que ha lamentat que el discurs de Cap d'Any de Mas d'ahir a la nit fos "més retrospectiu que d'acció per a 2015", Simó ha afirmat que "no és important si ens sentim decebuts o no amb el missatge, l'important és que hem de donar una resposta al compromís que tenim amb la gent".

"Tenim l'obligació de treballar els pròxims 15 dies", ha dit la portaveu republicana, que ha afegit que "demanem (a Mas) que ahir fixés eleccions i tenim un termini de 15 dies per fer-ho, perquè es puguin celebrar a la primavera i per poder començar a treballar perquè la gent tingui el futur que es mereix".

La portaveu republicana ha afegit que "les eleccions s'han de convocar al gener per celebrar-les a la primavera, perquè sinó entraríem en un calendari d'eleccions municipals i espanyoles que endarreririen les eleccions fins a 2016 i la gent les demana ja".

Anna Simó ha assegurat que el discurs de Mas "ens retrotreu al de fa un any, quan les forces sobiranistes van liderar el compromís per impulsar una consulta i un mandat democràtic".

"El mateix president es va comprometre que hi hagués aquest mandat democràtic, que ell va fixar a través d'unes eleccions refrendàries i és sorprenent que no hi hagi hagut cap referència en el seu discurs", ha dit Simó.

La portaveu republicana ha assegurat que "ens sentim altament pressionats i interpel·lats per la societat catalana, que està patint a les seves espatlles una crisi econòmica".

"Hem de donar solució a aquesta situació -ha assenyalat- i per a ERC i per a un ampli consens del Parlament això passa per saltar les limitacions que tenim i poder tenir estructures pròpies per fer un país diferent quant a la lluita amb la corrupció, la justícia social i que la gent pugui elegir el seu futur".

Comentarios
Multimedia Diari