La Cambra de Tarragona no veu perillar BCN World

La institució clama per l'A-27 i l'A-7, i dóna ple suport a l'Ajuntament en la reclamació de compensacions a Foment pel tercer fil

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Tarragona no veu perillar el projecte de BCN World malgrat el pas enrere de Veremonte. El seu president, Albert Abelló, està convençut que la inversió "no es perdrà" i que el projecte tirarà endavant, ja sigui amb aquest nom o un altre. En aquest sentit, veu la implicació del Govern en la gestió dels terrenys com una "garantia", si bé reclama celeritat en la definició del planejament. D'altra banda, Abelló ha exigit aquest dijous a Foment una solució per a la continuïtat de l'autovia A-27, així com el desdoblament de l'N-340. A més, la Cambra dóna ple suport a l'alcalde de Tarragona i al consistori en la reclamació de compensacions al govern espanyol per la implantació del tercer fil.

 

Durant una trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació, el president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló, ha apuntat que el territori ha de vetllar perquè el macrocomplex turístic projectat al CRT de Vila-seca i Salou "encaixi plenament amb els interessos de la Costa Daurada". En aquest sentit, Abelló ha demanat "interioritzar" la incorporació de l'activitat de joc i casinos, un element que, ha subratllat, és "inherent" a la societat actual. "El 2013 els espanyols van gastar 5.000 MEUR en joc online", ha justificat.

 

El president de la institució empresarial s'ha mostrat convençut que el projecte, acabi rebent el nom que acabi rebent, es farà una realitat. A més, ha destacat que la gestió dels terrenys per part de la Generalitat, que ha signat una opció de compra amb 'la Caixa' per 18 mesos, és "una garantia". En aquest sentit, ha opinat que el Govern està "fent bé el seu paper", però ha recordat la importància del "factor temps", en la línia d'accelerar les tramitacions urbanístiques que han de possibilitar el projecte.

 

Clam per les infraestructures pendents

Albert Abelló ha tornat a exigir a Foment l'impuls de les infraestructures pendents del territori. Enmig del debat entre els governs català i espanyol per la implicació o no d'Abertis en la finalització de les obres de l'autovia A-27, el president de la Cambra tarragonina ha demanat recórrer, si cal, a "solucions creatives" per tal de concretar aquesta infraestructura "estratègica" per a l'economia local. A més, Abelló ha reclamat el desdoblament de l'N-340. Així, s'ha posat de costat dels transportistes i ha titllat de "nyap" la proposta de Foment d'establir bonificacions de fins al 50% per als camioners en diversos trams de l'AP-7.

 

El president de la Cambra de Tarragona ha reivindicat també la necessitat d'impulsar les obres del tercer fil ferroviari i ha expressat el seu suport a l'Ajuntament de Tarragona en la demanda de compensacions a Foment. "L'estació de tren de Tarragona és una vergonya i hem de fer tot el possible perquè s'arregli", ha defensat. A més, el representant de l'ens ha criticat la poca inversió dels governs català i espanyol al territori, que recorda que arrossega "greuges i mancances històrics".

 

La Cambra augmentarà un 50% el seu pressupost

Abelló ha avançat que la institució augmentarà un 50% el seu pressupost per al 2015, fins als 1,57 MEUR. "Hem estat treballant intensament en el comerç exterior i la formació i creiem que el vinent serà un any bo de recuperació", ha justificat. Aquest increment arriba després d'un procés de racionalització i aprimament de l'estructura de la corporació, que s'ha reduït un 65% en els últims anys. A més, la Cambra ha realitzat reformes a la seva seu i ha redistribuït l'espai, amb l'objectiu d'arrendar dues plantes de l'immoble de la Rambla Nova, amb una superfície d'uns 500 metres quadrats. Tot i això, l'any vinent impulsarà menys iniciatives gastronòmiques i se centrarà en el Tarragona dTapes.

 

El president de la institució ha detallat que realitzaran una aposta per la formació adreçada a joves de menys de 25 anys i aturats, gràcies a l'atorgament d'un pla finançat amb fons europeus. La Cambra hi podrà destinar més de 300.000 euros. A més, també col·labora amb l'Ajuntament de Tarragona i el Servei d'Ocupació de Catalunya en la formació de voluntaris pels Jocs Mediterranis del 2017, especialment en els àmbits del turisme i l'atenció al públic.

 

Missions empresarials a l'Àfrica

Durant l'any 2014, la Cambra de Tarragona ha realitzat nou missions empresarials al continent africà, que s'han traduït en visites a 29 països de la mà de 150 empreses del territori. Abelló ha destacat que enguany, malgrat les dificultats derivades de la crisi de l'ebola, s'han superat els 2.000 contactes comercials. De cara a l'any vinent, la Cambra ha programat onze missions empresarials més a l'exterior, deu de les quals seran a l'Àfrica i una a l'Àsia.

 

En un altre ordre de coses, Abelló ha recordat que el seu mandat finalitzava al maig i que caldrà a esperar a l'aprovació de la nova Llei de cambres catalanes per tal de convocar eleccions i renovar els càrrecs directius de l'ens. Albert Abelló ja va anunciar el 2012 que no s'hi tornaria a presentar.

Comentarios
Multimedia Diari