La Ràpita revalora el comerç amb un dels seus productes estrella: l'escamarlà

El Col.lectiu de CUINA d'aquest municipi del Montsià organitza ara les III Jornades Gastronòmiques al voltant d'aquest producte mariner, i s'allargarà fins al 3 de maig

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Sant Carles de la Ràpita sempre fa olor de mar. Però des de l'11 d'abril fins al 3 de maig tindrà un aroma especial. I és que ara li toca a l'escamarlà que, juntament amb el llagostí és un dels productes estrella més ben valorats de la zona.

El gust i la intensa olor d'aquest marisc tenyeix els carrers d'aquest poble gràcies a les terceres jornades gastronòmiques de l'escamarlà. Organitzades pel Col.lectiu de Cuina de la Ràpita, i amb la col.laboració de la Denominiació d'Origen Terra Alta, l'objectiui és potenciar la gastronomia pròpia del delta de l'Ebre.

El dia 11 d'abril passat es va donar el tret de sortida a aquestes jornades gastronòmiques amb el Vermut de l'Escamarlà, un tast dels principals productes que se serviran aquests dies de primavera.

En aquesta tercera edició hi participen un total de 12 restaurants, que formen part del Col.lectiu de Cuina de la Ràpita. Tots ells han elaborat uns menús especials per a l'ocasió amb l'escamarlà com a eix temàtic de cada plat. Els preus oscil.len entre els 35 i 39 euros, on el client podrà trobar una oferta variada i diferent en cada un dels establiments participants.

Un bon carpaccio d'escamarlà, croquetes o cuscús elaborats amb aquesta varietat dels marisc; al curri o a l'estil japonès, amb makis. Un sense fi de varietats poc usuals de trobar als restaurants habituals. Tot ben maridat, entre altres opcions, amb un bon vi de la DO Terra Alta, com Gandesa o Batea.

El Col.lectiu de Cuina

Per tal de fomentar i potenciar els productes locals el Col.lectiu de Cuina de la Ràpita aglutina una dotzena de restaurants i 14 productors.

Aquesta agrupació permet als restauradors agregats disposar de forma ràpida i senzilla de productes locals i de qualitat, per tal d'elaborar una cuina de proximitat i que fomenti la pràctica del territori. Aquesta eina és un punt comú per a conservar i millorar la gastronomia i el turisme de la Ràpita.

D'aquesta manera, els restauradors participants d'aquestes terceres Jornades Gastronòmiques de l'escamarlà han elaborat gran part del seus platas amb productes provinents dels Celler Cooperaitu de Gandersa, de la Granja Frisach o d ela Confraria de Pescadors Verge Carme, tots ells, i més, negocis locals. La finalitat d'aquest exercici és demostrar i revalorar la importància del comerç local.

Hi participen una dotzena de restaurants i 14 productors, tots del Col.lectiu de Cuina de la Ràpita

Però la qüestió més important si un visitant vol anar a la Ràpita: Garagans o escamarlans? Entre els vilatans la tradició oral ha perdurat més que l'escrita i és comú sentir pels carrers com anomenen a aquest producte mariner.

Comentarios
Multimedia Diari