L'ajuda per a aturats de llarga durada serà de 426 euros durant 6 mesos

S'hi podran acollir els que portin més d'un any aturats i no rebin cap prestació i s'activarà el 15 de gener del 2015

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern espanyol activarà el 15 de gener la nova ajuda de 426 euros mensuals (80% de l'IPREM) destinada a aturats de llarga durada, majors de 45 anys i amb càrregues familiars, segons han anunciat aquest dijous els secretaris d'Acció Sindical de CCOO i UGT, Ramon Górriz i Toni Ferrer. Arribarà a un màxim de 400.000 persones, tot i que a l'Estat hi ha 748.000 llars sense cap ingrés. Els qui s'acullin a la prestació, que és fruit d'un acord entre l'executiu de Rajoy i els sindicats, ho podran fer durant un màxim de sis mesos, malgrat que la mesura estarà activa durant 15 mesos, és a dir, fins al març del 2016.

 

S'hi poden acollir les persones que estiguin a l'atur des de fa més d'un any i no rebin cap prestació. L'obtenció d'una feina mentre es rep la prestació no suposarà que s'interromp el seu cobrament, sinó que els 426 euros es descomptaran del salari. Es calcula que la mesura costarà entre 1.000 i 1.200 milions d'euros dels pressupostos de l'Estat.

 

Sindicats i govern espanyol oficialitzaran l'acord el pròxim dilluns amb una signatura al Palau de la Moncloa. Hi seran presents els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, UGT, Cándido Méndez, i de les patronals CEOE, Joan rosell i CEPIME, Antonio Garamendi, així com el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

 

La mesura permet elevar el grau de cobertura de protecció per desocupació fins a vuit punts més i fer que arribi al 65% a mitjans del 2015. Segons els càlculs de les parts a l'Estat hi ha 2,2 milions de persones que porten més de dos anys sense feina i 3,3 de llarga durada. L'ajuda estarà condicionada a cursos de formació i orientació per reinserir-los al mercat laboral.

 

Els qui s'hi apuntin hauran de signar un compromís d'activitat i l'executiu espanyol haurà de dissenyar-los un itinerari laboral personalitzat a través del Servei Públic d'Ocupació, el mateix organisme que els haurà de fer arribar les possibles ofertes de feina.

Comentarios
Multimedia Diari