Lluís Homar i Fito Luri, caps de cartells del Teatre Bartrina

Set espectacles musicals i nou de teatre configuren la nova temporada que aposta per l'escena barcelonina i la local

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La nova programació d’hivern-primavera del Teatre Bartrina arrancarà el proper 18 de gener amb l’últim treball de l’artista reusenc, Fito Luri, una cita que cobra doble importància per a l’autor perquè «farà del Bartrina una sala d’enregistrament», va assegurar a la presentació de la temporada Xavier Graset, membre de la comissió artística del teatre.

«Tenia moltes ganes de gravar un disc en directe», va explicar Luri. I així ho farà. Sota el títol Reus-La Mussara-Cassiopea, el músic ha volgut fer un símil amb el Reus-París-Londres i a través de la mescla del so més acústic i més elèctric dels seus darrers quatre treballs, portarà a l’escenari el seu «món imaginari de Cassiopea on viuen els personatges de les seves cançons», va comentar el cantant.

El panorama local el complementa també La mort accidental d’un anarquista, un espectacle de TEBAC que «vol fer una reflexió sobre la cerca de la veritat, la corrupció i l’abús de poder», va manifestar la presidenta de la companyia Teatre Estable del Baix Camp, Yvonne Márquez.

La nova programació opta també per portar alguns dels muntatges més destacats de l’escena barcelonina, com Llibert, interpretat, entre d’altres, per Gemma Brió, una obra que va obtenir el Premi Butaca 2014 al millor muntatge de petit format i text teatral i que va estar envoltat de polèmica perquè malgrat les espectaculars crítiques que va tenir, l’equip va decidir plantar-se per la precarietat laboral en què estava sotmès.

L’espectacle Terra Baixa i Lluís Homar on l’actor assumeix tots els papers de l’obra en solitari a l’escenari és un altre nom fort d’aquesta programació per l’any que ve. Dirigit per Pau Miró, l’obra concentra en un actor la universalitat del clàssic català d’Àngel Guimerà, el pròxim 25 d’abril.

Qui torna al teatre Bartrina és l’actor Ramon Madaula i ho fa acompanyat de l’actriu, Anna Sahun amb el thriller de Jordi Casanovas, Idiota. I a l’altra cara de la moneda, el reclam més televisiu arriba de la mà de l’espectacle de l’humorista i guionista, Peyu, que pujarà a l’escenari del Bartrina el 24 d’abril amb l’espectacle Planeta i-Neptú i el muntatge que presenta Ana Morgade, amb el títol de Morgadeces.

En l’àmbit musical, destaca el concert d’un mallorquí que ja s’ha convertit en assidu del teló del Bartrina. Tomeu Penya presentarà el seu nou disc, Arruix!, el pròxim 26 d’abril i sense deixar els personatges mítics del panorama musical de casa nostra, Sisa, Portet i Oliver presentaran la seva cançó galàctica, intercomarcal i d’ultramar, en un concert sense precedents i que pot atraure el públic més curiós. Qui vulgui ambients més contemplatius i reposats, trobarà en la presentació del nou disc d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, el tercer treball d’aquesta autora del Penedès que vindrà a Reus el 28 de febrer.

Les entrades es posaran a la venda la setmana vinent, concretament aquest dijous, dia 18, i els abonaments dimarts, 16.

Comentarios
Multimedia Diari