Mas compareix aquesta tarda a la comissió d'investigació sobre el cas Pujol

Per primera vegada un president de la Generalitat un president compareixerà en una comissió d'investigació, un fet sense precedents a Catalunya ja que fins ara només han estat consellers els que han comparegut en comissions d'aquestes característiques

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Per primera vegada un president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà en una comissió d'investigació, la del cas Pujol, un fet sense precedents a Catalunya ja que fins ara només han estat consellers els que han comparegut en comissions d'aquestes característiques.

Segons que han explicat a Efe fonts parlamentàries, el format de la compareixença de Mas ha estat acordat entre la Generalitat i la presidència de la comissió d'investigació del cas Pujol, que recau en David Fernández, de la CUP, ja que el reglament del Parlament regula les compareixences del president i dels membres del Govern en les comissions normals però no en les d'investigació.

D'acord amb el format acordat, segons les mateixes fonts, Mas farà una intervenció inicial d'aproximadament trenta minuts. Posteriorment els grups parlamentaris, de més gran a més petit i tancant CiU, formularan les seves preguntes, a les que el president català respondrà grup per grup de forma individual.

Després, s'obrirà un segon torn perquè els grups puguin fer noves preguntes encara que, en aquest ocasió, Mas respondrà de forma conjunta a tots els partits.

Tots els grups de l'oposició, amb l'excepció d'ERC, havien sol·licitat en reiterades ocasions la compareixença del president català a la comissió d'investigació del cas Pujol, petició que havia vetat ERC.

Tot i això, noves informacions sobre la deslocalització d'empreses en el marc del procés per la trama de les ITV van provocar que Esquerra se sumés també a la petició de compareixença de Mas.

Per part d'ERC, serà el seu portaveu a la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal, Oriol Amorós, el que realitzi les preguntes al president de la Generalitat.

El PSC i el PPC, segons fonts dels dos partits, no decidiran fins al mateix dilluns qui formularà les preguntes.

Així, per part dels socialistes catalans, aquesta tasca podria recaure en el seu portaveu a la comissió, Maurici Lucena, o en el diputat Jordi Terradas, encara que no es descarta que sigui el propi líder del partit, Miquel Iceta, qui formuli les preguntes.

Passa el mateix a les files del PPC, partit que no descarta que sigui la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, qui pregunti a Mas, encara que també podria fer-ho el portaveu Enric Millo o el diputat Santi Rodríguez, els dos membres d'aquesta comissió.

En canvi, tant ICV-EUiA com Ciutadans han decidit que siguin els seus màxims dirigents, Joan Herrera i Albert Rivera, respectivament, els que demanin explicacions al president de la Generalitat, mentre que el diputat de la CUP Quim Arrufat serà el que pregunti a Mas en aquesta comissió d'investigació.

CiU, que tancarà el torn de preguntes, tampoc ha designat la persona encarregada i, segons fonts consultades per Efe, podria ser el mateix president del grup al Parlament, Jordi Turull, qui pregunti al president, malgrat no formar part de la comissió.

Comentarios
Multimedia Diari