Rajoy diu que unanimitat del TC és símptoma que 'alguna cosa passa'

Ha recordat que cal respectar la llei i les decisions dels tribunals, encara que algunes vegades no agradin

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha destacat que quan el Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat "per unanimitat" dels seus dotze magistrats la consulta sobiranista del 9N i part de la llei catalana de consultes és que "alguna cosa passa" i ha recordat l'obligació dels governants de complir la llei.

Rajoy, en resposta al portaveu d'ERC, Alfred Bosch, en la segona jornada del debat de l'estat de la nació, ha declinat comentar les sentències judicials, però sí ha recordat que cal respectar la llei i les decisions dels tribunals, encara que algunes vegades no agradin.

L'important en qualsevol democràcia és que tots els governants compleixin la llei perquè d'una altra manera es trasllada "un mal missatge als ciutadans", segons ha dit el cap de l'Executiu, qui a més ha emplaçat ERC a plantejar "si vol i s'atreveix" una reforma de la Constitució, ja que hi ha procediments perquè pugui fer-ho.

Això no obstant, ha subratllat que Espanya és la "nació més vella i antiga d'Europa" i li "ha anat bé", i que catalans i espanyols tenen "tota mena de llaços afectius" que els uneixen.

En aquest sentit, també ha recordat a Bosch que hi ha molta gent que no comparteix les seves aspiracions independentistes i molts ciutadans de Catalunya que se senten catalans i espanyols.

Poc abans, en la seva intervenció anterior, Rajoy ha defensat l'obligació de l'Executiu de preservar la legalitat i de portar al Tribunal Constitucional aquelles decisions que considera que no s'ajusten al text constitucional, com ha ocorregut en el cas de la consulta catalana del 9N.

Comentarios
Multimedia Diari