Recollida de misteris solemne i acordonada

Milers de persones es van aplegar als carrers per gaudir ben de prop d'un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa tarragonina

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més, la recollida de misteris del Divendres Sant a Tarragona va reunir milers de persones als carrers de la ciutat. En un dels actes més ‘marca de la casa’ els passos van transitar fins a la plaça del Rei, que enguany estrenava cordó de seguretat.

Malgrat que el públic va acabar veient l’espectacle a més distància de l’habitual, no es va perdre la solemnitat d’un esdeveniment que, tot i ser tradicional, no deixa de captivar els assistents.

La jornada va comptar amb una temperatura agradable, però potser no prou calorosa per fer dubtar entre platja i processó. El dilema que molts van tenir l’any passat –en un dia més d’agost que no pas d’abril– no es va reproduir. Tot i això no es va percebre més afluència de visitants. L’ambient era el de les ocasions especials.

Seguretat

Enguany hi havia novetats. A banda d’alguna petita modificació en el recorregut d’algun pas, el punt d’interès era el grau d’afectació que tindria per als assistents el compliment de la normativa de seguretat, en forma de cordó en el tram final del camí que van seguir els misteris fins a la plaça del Rei

Aquesta també estava acordonada, amb la banda de l’església de Natzaret parcialment reservada únicament als protagonistes, deixant el públic força enganxat a les façanes dels immobles. Això, però, no va impedir que uns quants ovacionessin l’arribada dels diferents passos.

Abans, situació similar a la Baixada de la Pescateria, amb un cordó a banda i banda de carrer que deixava via lliure als misteris. Això va restar un punt d’emotivitat, pel fet d’haver creat una barrera més psicològica que no pas física entre públic i confraries.

Alguns, però, van mirar de treure avantatge de la situació. A menys espai, més opcions de ser a primera fila. Els més previsors, a quarts de quatre de la tarda ja tenien un bon lloc (vora dues hores d’antelació). Fins i tot hi va haver qui es va portar una cadira de casa per veure-ho amb total comoditat, regalant-se un metre quadrat de via pública.

A més a més, els armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang feien la seva feina: Recollir els misteris. Primer a la Rambla Nova per baixar després fins a la plaça Prim, on davant l’església de Sant Joan van recollir el pas de la confraria de Nostre Pare Jesús de la Passió, que celebra els 75 anys aquesta Setmana Santa. Posteriorment, pujada fins a la Rambla Vella i a obrir camí fins a la plaça del Rei per cloure la primera recollida. La segona i tercera, pels carrers de la Part Alta i sectors central i est de la Rambla Nova, respectivament.

Al final tots col·locats a la plaça del Rei, on la gent, ja sí amb més llibertat de moviments, va poder exhibir tot el potencial fotogràfic a tocar dels misteris. De volum de públic l’esdeveniment potser s’ha estancat, però és innegable que any rere any hi ha més càmeres. Especialment de telèfons mòbils. Els selfies i fotos dels passos van omplir de ben segur les xarxes socials. Santa paciència, devien pensar alguns...

Comentarios
Multimedia Diari