Felipe González insinua que ell hauria utilitzat l'article 155 per frenar el referèndum il·legal

Respon els independentistes que no estan enterrant Franco, sinó que l'estan ressuscitant   

26 septiembre 2017 16:51 | Actualizado a 26 septiembre 2017 17:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha assegurat aquest dimarts que ell hauria utilitzat l'instrument polític que li dóna la Constitució per frenar el referèndum il·legal a Catalunya, en referència a l'article 155 de la Constitució

En ser preguntat per les mesures adoptades per Mariano Rajoy, va respondre: "Jo hagués tractat d'excloure en la mesura del possible el penal, (*) de no passar pel jurídic-institucional" i ha conclòs: "Jo hagués utilitzat l'instrument polític al que la Constitució m'obliga, a més que m'ho ofereix". 

D'altra banda ha respost els independentistes que asseguren que amb el referèndum de l'1 d'octubre "enterraran Franco", que estan fent el contrari, ja que ho "estan és ressuscitant-ho". Ha comparat el que ha qualificat de "crisi d'Estat" amb l'actualitat de Veneçuela. 

El líder socialista ha explicat durant una compareixença en la II Assemblea General de Madrid Foto Empresarial que, segons ell, els qui afirmen que amb el referèndum de l'1 d'octubre "enterraran" el dictador, ho estaran ressuscitant: "Crec que que hem d'evitar-ho tots", ha dit en al·lusió també als resultats electorals a Alemanya. 

"Quan als territoris hi ha mentalitats contraposades que fonamenten una suposada legitimitat per actuar, és una crisi d'Estat", ha sentenciat, afegint que el que està ocorrent a Catalunya "al que més s'assembla és al que va fer el senyor Maduro".

"Tornin a la legalitat" 

En aquest sentit, ha cridat a recuperar el concepte de "ciutadania, que ens empara a tots" i ha expressat una petició dirigida a les autoritats catalanes: "Per favor, rectifiquin i tornin a la legalitat de l'Estatut i la Constitució, en aquest ordre". Així, ha apuntat que no és dels quals pensen que "no cal reformar gens": "No tinc cap por", ha subratllat en to irònic, "sempre vaig ser reformista de merda, mai un revolucionari". 

Ha defensat la Constitució espanyola al mateix temps que asseverava que en una comparació amb qualsevol altra carta magna, aquesta sobresortiria: "Amb necessitats de reforma, resisteix una comparació amb bastant avantatge amb la Constitució del país democràtic consolidat que més li agradi a qui la qüestiona". 

A més, ha demanat també que se surti "amb respecte" de la "perillosa aventura" que viu Espanya, i ha exhortat als líders de les institucions de Catalunya a tenir com norma la convivència i així "proposar canvis". 
  "El que més em dol és que s'ha trencat la convivència", ha recalat González. 

Comentarios
Multimedia Diari