1.300.000 persones a la manifestació unionista segons SCC, 300.000 segons la Guàrdia Urbana

Els manifestants corejaven "visca Espanya", "visca Catalunya", "ni amnistia ni perdó", "colpistes a la presó", "TV3, manipuladora", "Puigdemont a la presó" o "tots som Catalunya"

29 octubre 2017 17:03 | Actualizado a 29 octubre 2017 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma Societat Civil Catalana (SCC) ha xifrat finalment en 1,3 milions el nombre de persones que han anat avui a la manifestació de Barcelona en contra de la declaració d'independència del Parlament i a favor de la Unitat d'Espanya.

Centenars de milers de persones omplen el centre de Barcelona amb el lema "Tots som Catalunya", una protesta multitudinària organitzada per SCC i a la que han acudit els màxims responsables polítics del PPC, Cs i PSC.

Si bé SCC ha xifrat inicialment en 1,1 milions les persones que es manifesten a Barcelona, finalment la seva vicepresidenta, Miriam Tey, l'ha elevat a 1,3 milions durant el seu discurs davant els manifestants a la part final de la protesta, una xifra rebaixada a 300.000 per la Guàrdia Urbana.

En la capçalera de la manifestació i després de la pancarta amb el lema "Tots som Catalunya! Per la convivència, seny" es troben la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; el líder del PPC, Xavier García Albiol; el delegat del Govern, Enric Millo; el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder a Catalunya, Inés Arrimadas, així com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al costat d'altres dirigents socialistes, com Carmen Calvo. També ha anat a la cita l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz.

Al passeig de Gràcia amb Diputació i en el recorregut cap a la Gran Via -tot ple de ciutadans- es poden veure nombroses banderes espanyoles, però també catalanes i europees, globus blancs amb les tres banderes, i hi ha càntics de "visca Espanya", "visca Catalunya", "ni amnistia ni perdó", "colpistes a la presó", "TV3, manipuladora", "Puigdemont a la presó" o "tots som Catalunya".

Comentarios
Multimedia Diari