2,5 anys de presó per a un neonazi per incitar a l’odi des d’un blog

També per tenir armes prohibides a casa, i una gran quantitat de material relacionat amb Hitler
 

11 enero 2018 10:32 | Actualizado a 11 enero 2018 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Jutjat Penal 22 de Barcelona ha condemnat un neonazi a dos anys i mig de presó per incitar a l’odi en el seu blog personal ‘Europa Despierta!’, ubicat a la URL divisionbarna88.blogspot.com, i tenir un arsenal d’armes prohibides.

El Jutjat considera Jesús A.I. autor d’un delicte de provocació a la discriminació, l’odi i la violència, i un altre de tinença d’armes prohibides en concurs de lleis amb un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Li van decomissar al seu domicili de Sabadell (Barcelona), en un escorcoll al juny del 2013, gran quantitat de fotografies, simbologia, vídeos, arxius de música extremista, i cartells relatius a Adolf Hitler

També van trobar una pistola, quatre claus de pugilat, set nunchakus, una estrella ninja metàl·lica, una defensa extensible, un bastó estoc, dues defenses personals, tres katanes, sis matxets, 39 ganivets i quatre kits de ganivets, dues navalles automàtiques i dues dagues. 

El tribunal considera provat que l’acusat va ser entre el 14 de gener i el 26 de juny de 2013 administrador del blog i responsable de la seva administració, gestió, control i manteniment.

La pàgina tenia com finalitat «difondre, de forma massiva i indiscriminada, entre tots aquells usuaris d’internet que la consultessin, documents, imatges, vídeos, notícies i opinions de caràcter ofensiu, denigrant i vexatori contra persones d’origen estranger i immigrants, que professessin la religió musulmana, jueus i persones descendents d’africans entre altres minories ètniques o racials».

La web defensava la supremacia de la raça ària i estava dirigida a crear «sentiments d’hostilitat, animadversió, agressivitat i tracte desigual injustificat contra aquests col·lectius, així com a difondre idees nacionalsocialistes del III Reich». 

Aquesta web tenia una mitjana de 2.500 visites mensuals fins que un jutge va ordenar tancar-la el 25 de juliol del 2013.

Comentarios
Multimedia Diari