26 detinguts a Lleida per la trama de pagament de comissions a CDC

L'operació ha estat dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de Lleida, arran d'una investigació de la Fiscalia de Delictes Econòmics

02 octubre 2018 13:01 | Actualizado a 03 octubre 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han detingut 26 persones a Lleida (Segrià) i altres municipis de la província i ha practicat tres registres, en el marc d'una operació contra una presumpta trama corrupta de pagament de comissions a CDC, amb epicentre a la Diputació de Lleida.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'operació ha estat dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de Lleida, arran d'una investigació de la Fiscalia de Delictes Econòmics que es va iniciar fa més de tres anys sobre una presumpta trama de pagament de comissions il·lícites.

En l'operació, la policia catalana ha detingut ja 26 persones, entre ells el president de la Diputació, Joan Reñé, a la capital lleidatà i en altres municipis dels partits judicials de Lleida, Balaguer i Solsona.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra han practicat tres registres per ordre judicial, un a la seu de la Diputació, un altre en un domicili particular i un tercer a la seu d'una empresa dedicada a l'obra pública involucrada en la trama.

Concretament, el jutge investiga si el president de la Diputació de Lleida va cobrar comissions il·legals d'una constructora a canvi d'adjudicacions d'obres i serveis a la província.

També s'indaga si l'esmentada empresa hauria pagat "comissions" a CDC per aconseguir adjudicacions a través de donacions a la seva fundació afí Catdem, entitat que també ha estat investigada en el cas del Palau de la Música i en l'anomenat 3% de presumpte finançament irregular de CDC.

La investigació deriva d'una querella que va presentar la Fiscalia de Delictes Econòmics de Lleida, i que va ser admesa a tràmit al gener del 2016, per diversos delictes contra l'administració pública, entre ells suborn i frau en matèria de contractació, així com blanqueig de capitals.
L'operació, que el jutge manté sota secret de sumari, l'estan duent a terme agents de la Unitat Central Anticorrupció de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra.
 

Comentarios
Multimedia Diari