4.500 de mossos protesten al carrer pel dispositiu de l'1-O

La marxa, que anava encapçalada per una pancarta amb el lema "Per la dignitat i la seguretat de tots", ha partit de la plaça Universitat

06 octubre 2018 17:51 | Actualizado a 08 octubre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins a 4.500 agents dels Mossos d'Esquadra s'han manifestat avui dissabte pel centre de Barcelona per denunciar les deficiències del dispositiu policial del passat 1 d'octubre i han exigit al Govern que condemni les conductes violentes d'aquell dia d'una part dels manifestants.

Els participants en la manifestació, convocada pel sindicat de funcionaris CSIF i el col·lectiu Mossos, lluïen samarretes negres i alguns portaven un taüt amb reivindicacions laborals escrites sobre ell.

La marxa, que anava encapçalada per una pancarta amb el lema "Per la dignitat i la seguretat de tots", ha partit de la plaça Universitat i ha recorregut alguns carrers del centre fins a arribar a la plaça Sant Jaume.

En nom de la plataforma convocant, David Miquel ha assegurat en declaracions als periodistes que estan esperant "una condemna per part del Departament d'Interior a la violència" de dilluns passat en alguns punts del recorregut com davant del Parlament i a la Via Laietana, una resposta que hauria d'haver arribat "des del minut u".

Miquel també ha criticat el dispositiu desplegat i que no tots els agents comptessin amb els elements de seguretat necessaris. "Esperem que modifiquin la seva manera de tractar als agents", ha assegurat.

Preguntat per l'acte d'inauguració del curs oficial de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l'acadèmia on es formen els Mossos, a la que no va ser convidat cap membre de l'Estat, Miquel ha lamentat aquest fet "perquè no ajuda a establir ponts entre administracions".

Comentarios
Multimedia Diari