750.000 persones omplen Barcelona sota el lema 'Llibertat presos polítics, som república'

La marxa convocada per Òmnium Cultural i l'ANC l'obren familiars dels polítics empresonats. 200 autobusos portaven tarragonins a la marxa.

11 noviembre 2017 16:35 | Actualizado a 11 noviembre 2017 18:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unes 750.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert aquest dissabte a la tarda el carrer Marina de Barcelona en la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per demanar la llibertat dels consellers i líders de les dues entitats sobiranistes.

La marxa s'ha fet sota el lema 'Llibertat presos polítics, som república' i ha omplert aquesta via amb pancartes amb el lema 'Llibertat', estelades o missatges contra l'aplicació de l'article 155. Alguns d'ells inclouen fotografies dels consellers destituïts que estan empresonats o de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. També hi ha la participació de diverses colles castelleres i geganters.

Sota el lema 'Llibertat presos polítics, som república', la marxa té dues capçaleres, la primera de les quals està formada pels familiars dels polítics que estan a la presó i dels membres del Govern destituït que es troben a Bèlgica.

A la segona capçalera hi ha representants polítics de formacions com ERC, el PDeCAT, la CUP, Catalunya en Comú o el PNB. També l'exsecretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachín.

A la primera capçalera amb els familiars també hi ha el dirigents de les entitats Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, juntament amb la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Molts manifestants porten pancartes amb el lema 'Llibertat', estelades o missatges contra l'aplicació de l'article 155. Alguns d'ells inclouen fotografies dels consellers destituïts que estan empresonats o de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. També hi ha la participació de diverses colles castelleres i geganters.

Autobusos tarragonins

Uns 200 autobusos han sortit aquest dissabte al migdia des de diferents punts de la demarcació de Tarragona cap a la manifestació de la Diada Nacional per la Llibertat de Barcelona. En total, segons l’organització, s’hi desplacen unes 15.000 persones des de la demarcació.

El gran gruix d’autobusos surt des de Tarragona, Valls, Reus, i també des de diferents punts del Priorat o la Conca de Barberà. 54 autobusos han sortit des de les Terres de l’Ebre, la majoria des de Tortosa, Amposta o Sant Carles de la Ràpita, tot i que també se n’han organitzat des de Móra d’Ebre o Gandesa, a més dels ciutadans que es desplaçaran a la mobilització amb cotxe particular.

El coordinador local de l'ANC a Tarragona, Carles Xavier Gómez, ha explicat que entre els veïns mobilitzats hi ha "una mica de tristesa" perquè "a ningú li agrada veure el seu govern a la presó, i menys per seguir els mandats encomanats", però també "indignació i empenta per tirar endavant". De fet, segons Gómez, aquesta probablement no serà la darrera manifestació però ha afirmat que s'organitzaran "les que facin falta".

L'organització, per xarxes socials, ha donat un seguit de recomanacions als manifestants, com que vagin ben abrigats, portin el mòbil ben carregat i un llaç groc al pit. El coordinador local de l'ANC ha explicat també que els demanen que a la manifestació "cridin fort perquè Europa els senti" i que, sobretot, "no caiguin en provocacions de ningú.

Des de Tarragona han sortit des de la rambla Lluís Companys 20 autocars amb 1.200 persones coordinats per l'ANC. Des de la ciutat també han sortit tres autocars més organitzats per la Colla Jove de Tarragona. Entre els passatgers, hi ha l'ànim de continuar mobilitzant-se "per la indignació" i "no només d'aquests fets, sinó acumulada de fa anys", segons l'Albert, que creu que les protestes han de servir "per dir prou a l'opressió" i que tenen "els ànims a dalt de tot per continuar lluitant fins que se'ns escolti".

Comentarios
Multimedia Diari