A la presó un mestre per violar un menor i tenir fotos de nus

L’home, de 32 anys, ja va ser denunciat el 2015 per membres de l’Agrupament Scout Mas Guinardó, on havia fet de monitor. Tenia més de 700 imatges de menors despullats

12 enero 2018 10:03 | Actualizado a 12 enero 2018 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra han detingut un professor de l’Escola Vedruna de Barcelona de l’orde de les Germanes Carmelites, acusat d’un delicte d’agressió sexual a menors, pel que ja ha ingressat en presó preventiva.

Segons fonts pròximes al cas, el professor, que ja havia estat arrestat per suposats tocaments a menors el 2015, va ser detingut de nou al desembre, després que un alumne del qual tenia una foto nu al seu ordinador denunciés que havia estat víctima no només de tocaments, sinó també d’agressió sexual.

Després de la seva primera detenció el 2015, quan va quedar en llibertat per ordre del jutge, el detingut va seguir exercint de professor a l’Escola Vedruna, instal·lada al barri de Gràcia de Barcelona des del 1862.

L’home té 32 anys, i a més de professor és monitor d’un centre scout del districte d’Horta-Guinardó. Precisament, segons va informar Catalunya Ràdio, la denúncia del 2015 va partir de dos membres de l’Agrupament Scout Mas Guinardó, que el van denunciar per tocaments ocorreguts feia tres anys, quan els denunciants eren menors d’edat.

Abans del primer arrest, els Mossos d’Esquadra ja van informar el director de l’escola i van registrar el domicili del docent, on van intervenir una gran quantitat de material informàtic.

En una primera anàlisi, els Mossos d’Esquadra no van trobar imatges de contingut sexual de menors, de manera que la jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos van seguir analitzant el contingut del material informàtic intervingut al sospitós fins que, ja el 2016, van localitzar fotografies de nens despullats

Entre les prop de 700 imatges de nens i nenes semidespullats o despullats i en diferents actituds, n’hi havia de vuit joves de l’agrupament escolta, i de deu exalumnes de l’Escola Vedruna.

La jutge, en tenir-ne coneixement, va citar els nens que apareixien a les fotografies. Va ser llavors quan un dels nois va assegurar a la magistrada que el professor no només l’havia sotmès a tocaments, sinó que l’havia agredit sexualment.

Després de diversos tràmits, la jutge va ordenar als Mossos que detinguessin el sospitós, que encara seguia fent de professor a l’Escola Vedruna.

La detenció es va produir el 12 de desembre. Després de prendre-li declaració, la jutgessa va decidir enviar-lo a la presó.

En el marc de la investigació, els Mossos d’Esquadra han pres declaració en les últimes setmanes a diversos alumnes. 

El coordinador de l’equip de gestió de la Fundació Vedruna, Josep Closa, va explicar ahir que, després de la primera detenció del professor, es va activar el protocol d’abusos, però no van acomiadar l’home perquè les denúncies que hi havia contra ell eren de fora del centre.

«No hi havia cap circumstància que fes sospitar al professorat, pares i alumnes, que hi hagués cap cosa», va dir ahir Josep Closa. «Vam engegar una avaluació individualitzada dels professors, i de manera anònima als alumnes més grans, perquè, si hi hagués cap cosa, pogués sortir, i tampoc va aparèixer res dins de l’escola», afegí a manera d’explicació.

Després de la detenció del 12 de desembre, el mestre sí que va ser suspès de les seves funcions a l’Escola Vedruna.

Comentarios
Multimedia Diari