Acabar del tot amb els correbous, l'objectiu dels animalistes al Parlament de Catalunya

Les entitats defensores dels drets dels animals s’apleguen davant del Parlament per dirigir-se a tots els diputats

05 septiembre 2019 15:50 | Actualizado a 05 septiembre 2019 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diverses entitats animalistes van tornar a reclamar ahir dimecres a totes les forces polítiques que apostin d’una vegada per l’abolició dels correbous després que un toro aconseguís escapar-se d’una plaça de Vidreres (Selva) on se celebrava un esdeveniment d’aquest tipus i ferís diverses persones. «Demanem valentia política per iniciar un debat ferm i seriós», va dir en declaracions als mitjans davant el Parlament la directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, que va parlar flanquejada per representants de fins a nou organitzacions de defensa dels drets dels animals.

Aïda Gascón exigeix a tots els diputats de la cambra catalana «la valentia que no han tingut fins ara», i reclama que el debat no s’enterri en les pròximes setmanes, que es preveuen d’una alta intensitat política a Catalunya. Aïda Gascón insta les administracions a fer el necessari perquè es conegui l’opinió de la ciutadania de la societat catalana, ja sigui a través d’un referèndum, una consulta sense validesa jurídica o algun sondeig de gran abast.

La membre del col·lectiu animalista a Catalunya reclama als parlamentaris que «deixin d’amagar el cap sota l’ala i acabin ja amb aquestes festes cruels». Defensà també que els taurins «són pocs», i que no se’ls ha de tenir «por».

Debat

Les entitats animalistes que van anar ahir al Parlament reclamen «l’abolició total» de les correbous encara que accepten que es produeixi «un debat» i es mostren disposats a seure fins i tot amb els qui defensen aquests esdeveniments. ADDA, FAADA, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, Allibera, Fundació Franz Weber, Anima Lex i ACTYMA són les organitzacions que van prendre la paraula ahir al matí davant els mitjans.

D’altra banda, la dona de 65 anys que diumenge va resultar ferida en escapar-se el toro a Vidreres (Selva), va rebre l’alta ahir al matí a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Un total de 19 persones van quedar ferides quan el toro va saltar les tanques de la plaça on se celebrava la tancada amb motiu de la festa major, la qual cosa va provocar el pànic entre el públic. Encara que algunes persones van requerir atenció hospitalària, només una persona va quedar ingressada al Trueta, on va ser intervinguda d’urgència. Després de passar a planta l’endemà de l’operació, l’evolució de la pacient ha estat favorable i finalment ahir al matí va ser donada d’alta. L’animal no va poder ser controlat per la policia local, que, després d’infructuosos intents, el va matar a trets.

Els Mossos van obrir una investigació per determinar què havia passat i si pot haver-hi alguna negligència o responsabilitat per part de l’organització.

L’Ajuntament de Vidreres, per la seva banda, ha obert un període de reflexió sobre la conveniència de seguir celebrant els actes amb bous. Vidreres Som Tots-ERC, a l’oposició, exigeix al consistori governat pel JxCat que elimini els correbous, que considera celebracions «anacròniques».

Un home mor a Llíria

Un veí de la localitat valenciana de Llíria va perdre la vida dimarts en els actes taurins de les festes del Remei del municipi, segons informà el consistori a la seva pàgina de Facebook i va recollir el digital valenciaextra.com. L’Ajuntament va mostrat el seu més sentit condol per la defunció del veí.

Comentarios
Multimedia Diari