Acord de JxCat i ERC pels diputats suspesos

Els dos partits han decidit que els diputats que no han designat substitut ratifiquin la delegació de vot

04 octubre 2018 15:58 | Actualizado a 04 octubre 2018 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

JxCat i ERC han tancat un acord perquè els quatre diputats suspesos pel jutge del Suprem Pablo Llarena, i que no havien designat cap substitut -Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull-, ratifiquin la seva delegació de vot. Així ho han confirmat des dels dos grups implicats, així com fonts properes al president del Parlament, Roger Torrent, aquest dijous a la tarda, després d'una reunió al màxim nivell de gairebé quatre hores. Des de JxCat insisteixen que no es tracta de fer arribar noves peticions, sinó que ratifiquen el document que havia presentat aquest matí el portaveu, Albert Batet, per tal que ell pugui votar pels quatre diputats. Així, Puigdemont, Sànchez ,Turull i Rull reiteraran els escrits de delegació de vot registrats al maig, així com la votació del ple d'aquest dimarts, que va rebutjar la suspensió dels diputats afectats.

Es tracta, doncs, de la fórmula que havia exigit Torrent aquest matí, que reclamava que els diputats implicats concretessin que deleguen el vot en Batet, amb la signatura de tots quatre. A la reunió d'alt nivell, celebrada al despatx que té el president del Govern al Parlament, hi han assistit el propi Quim Torra; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Elsa Artadi; el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall; el president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià; el propi Batet, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa.

JxCat havia presentat un escrit aquest matí signat per Batet que informava que es continuaria exercint la delegació de vot dels diputats que són a la presó o a l'estranger. Segons JxCat, la votació d'aquest dimarts per superar la suspensió dels diputats permet que continuïn delegant el vot perquè el ple va rebutjar la suspensió.

Torrent, però, havia demanat que aquest escrit estigués signat pels diputats afectats i no pel portaveu del grup. El president del Parlament ha donat una hora a JxCat perquè canviï l'escrit i ha assegurat que encara que no canviïn d'opinió se celebraran les votacions del debat de política general sense comptabilitzar el vot dels quatre diputats de JxCat afectats. ERC, en canvi, ja va presentar un escrit designant els drets dels diputats Oriol Junqueras i Raül Romeva en Sabrià en aplicació del segon punt de l'acord aprovat pel ple del Parlament.

El debat de política general s'havia de reprendre a les 12 hores però la sessió continua suspesa, fins a nou avís. Encara hi ha pendents una reunió de la Junta de Portaveus i la Mesa.

Comentarios
Multimedia Diari