Activistes i ferits de l’1-O arriben al Tribunal Suprem

L’exdiputat de JxSí Lluís Llach testificarà com a testimoni presencial de les protestes del 20-S i també declararan eurodiputats i observadors internacionals que van seguir el referèndum

29 abril 2019 11:28 | Actualizado a 30 abril 2019 18:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El judici a la cúpula del procés al Tribunal Suprem s’endinsa aquesta setmana en l’1-O, amb la testifical d’activistes concentrats en els punts de votació i del llavors responsable del CatSalut, proposat per les defenses per acreditar la xifra de mil ferits.
La dotzena setmana del judici –només hi haurà sessions avui dilluns i demà dimarts– inclou també la declaració d’eurodiputats i d’observadors internacionals de l’1-O, així com de l’exdiputat de JxSí Lluís Llach i de dos comissaris dels Mossos d’Esquadra, un d’ells expert en ordre públic.

Els eurodiputats citats a declarar són Ana Gomes (de Portugal) i Uvo Vagl (d’Eslovènia), perquè relatin l’abast i contingut de l’acció exterior que el Govern de Carles Puigemont va dur a terme vinculada amb el procés. Avui també declararà el diputat del Bundestag i de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa Andrej Hunko, que va participar en delegacions parlamentàries i en programes de visitants del Diplocat, així com la diputada quebequesa Manon Massé, que declararà per videoconferència sobre la seva experiència com a observadora internacional a diversos col·legis de l’1-O.

El cantautor i exdiputat de JxSí Lluís Llach, actual president del Consell Assessor per a l’Impuls d’un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, declararà com a testimoni presencial de les protestes davant la Conselleria d’Economia del 20-S.

Un dels moments àlgids de l’estratègia de les defenses arribarà demà, amb la compareixença de 17 activistes que van estar a diversos col·legis l’1-O, alguns dels quals denunciants de lesions causades per policies o guàrdies. El tribunal ha citat David Elvira, llavors director del Servei Català de la Salut, proposat perquè ratifiqui l’informe sobre les assistències ofertes arran de les càrregues policials de l’1-O. La Generalitat va xifrar en 1.066 les persones ateses després de la intervenció policial, la gran majoria per contusions i ferides. La jornada de demà finalitzarà amb la testifical de dos comandaments dels Mossos: el comissari Carles Anfruns, cap de la Regió Metropolitana de Barcelona l’1-O, i Sergi Pla, actual comissari en cap de la regió policial central dels Mossos i que durant anys va comandar la unitat antiavalots.

Comentarios
Multimedia Diari